Győriek remekeltek a Magyar Gokart Nagydíjon

Pécskai István Fotó: Kálmán Motorsport
2023.11.08. 10:22

Büszkék lehetünk a fiatal győri autóversenyzőkre, akik előtt ígéretes karrier áll! A Kálmán Motorsport (KMS) ifjú pilótai a dobogón zártak a hétvégén, Kecskeméten rendezett MNASZ Magyar Gokart Nagydíjon. Városunk két versenyzője is sikeresen szerepelt a versenyen.

A juniorok között Lipovics Patrik, aki már országos bajnokként érkezett a versenyre, ismét nagyon jól teljesített és az összetettben második helyezést ért el. Ezzel elnyerte az egyik fődíjat, az indulási jogot a 2024-es ROTAX MAX International Trophy elnevezésű viadalra, amelyet a franciaországi Le Mans-ban rendeznek.

Remekelt Németh Zétény is, aki fokozatosan fejlődött és ért el folyamatosan jobbnál jobb eredményeket, a hétvégén harmadikként végzett. A győri versenyzők teljesítményének értéket növeli, hogy szakadó esőben kellett helytállniuk.

Lipovics és Németh jutalmul majd Michelisz Norbert túraautó-Világkupa-győztes pilóta vendége lesz egy szakmai napon, amelyen hazánk legsikeresebb autóversenyzőjétől kapnak tanácsokat, hogyan válhatnak még jobb pilótává.

A Széchényi István Egyetem is érdekelt volt a versenyhétvégén: a legkisebbek által használt e-bambini gokartok elektromos hajtásláncát a győri egyetemen fejlesztették.

Kapcsolódó témák: #autósport | #gokart | #verseny |