Tizennégy éves győri gokartos lehet a magyar autósport új csillaga

Pécskai István Fotó: Ács Tamás
2023.11.05. 18:42

Fényes pályafutás előtt áll Lipovics Patrik. A 14 esztendős győri autóversenyző sorra nyeri a versenyeket. Az ötödik fordulóban aratott győzelmével biztossá vált az összetettbeli diadala az országos junior gokartbajnokságban.

A sikernek köszönhetően, ő képviselheti hazánkat a Bahreinben december 2. és 9. között sorra kerülő Rotax világbajnokságon. Az eredményeit elnézve, lehet bízni benne, hogy ő lesz a magyar autósport új csillaga.

„Az egész család nagyon büszke Patrikra. Mindössze három-négy év versenyzéssel sikerült elérnie erre a szintre. A hazai siker mellett másodikként végzett a közép-európai bajnokságban. A legtöbb pontot Patrik szerezte, de a futamokra és az azokon való részvételi számra vonatkozó szabály miatt nem őt hozták ki győztesnek” – mesélte Patrik édesapja, Lipovics Tamás.

A fiatal pilóta következő megméretése a hét végén Kecskeméten lesz. A Magyar Gokart Nagydíjon 12 kategóriában mérik össze tudásukat a magyar és a külföldi pilóták, s az eseményen az I. HUMDA Gokartszlalom Tehetségkutatót is megrendezik.

„Izgalmas versenyhétvége lesz, nagyon várom már, hogy ismét gokartba ülhessek. Külföldről komoly riválisok érkeznek, többek között a szlovák és az osztrák bajnok is rajthoz áll. Kecskeméten és Bahreinben is próbálom kihozni magamból a maximumot. Igyekszem megfelelően felkészülni a világbajnokságra, a versenyzésen kívül biciklizem és futok is, hogy jó legyen az erőnlétem” – árulta el Lipovics Patrik, akinek az álma, hogy egyszer majd a DTM Porsche-kupában versenyezzen.

Kapcsolódó témák: #autósport | #gokart | #tehetség | #világbajnokság |