Győriek a Multisport Eb-n

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt
Szigeti Sándor
2022.08.18. 09:14

A mai nappal a kajak-kenusok számára is megkezdődnek a küzdelmek a müncheni Multisport Európa-bajnokságon. Öt győri versenyzőnek is drukkolhatunk.

Kopasz Bálint olimpiai bajnokként és immár háromszoros világbajnokként vesz részt az eseményen. Alig másfél hete Bálint elképesztő versenyzéssel két aranyérmet is szerzett a kanadai világbajnokságon. Királykategóriában, vagyis egyes ezer méteren, valamint a kajak-kettesek ötszáz méteres távján Nádas Bencével párban is felállhatott a dobogó legmagasabb fokára.

A Multisport Eb-n szintén ebben a két számban indul, és mint a Győr+ Médiának korábban nyilatkozta, mindkét számban érmet és dobogós helyet vár magától a Graboplast Győri VSE versenyzője.

A női kenusok mezőnyében ugyancsak lesz éremesélyes győri induló. A magyar női négyes csapatban friss világbajnoki bronzérmes Takács Kincső ezúttal a sprint távon, kétszáz méteren áll rajthoz.

Erdélyi Tamás és Erdőssy Csaba a K4 1000 méteres magyar csapathajóban képviseli majd a győri színeket.

Szintén ott lesz az indulók között a vb-t hetedik helyen záró Kiss Balázs, aki a kenusok ötszáz méteres távján bizonyíthat.

Végül, de nem utolsósorban a győrújbaráti, de tavaly óta ferencvárosi színekben versenyző Balla Virágért is szoríthatunk, aki a női kenusok 500 és 5000 méteres távján szerepel az Eb-n.

Korábban a témában: