Győri vb-siker, örömkönnyekkel: Szvitacs Alexa aranyérmes!

Szigeti Sándor | Fotó: Andalucia WPTTC 2022 Facebook
2022.11.12. 13:05

Hátrányból fordítva, korábbi legnagyobb riválisát legyőzve, elképesztő meccshajrával szerzett aranyérmet Szvitacs Alexa a spanyolországi para-asztalitenisz világbajnokságon.

A fináléban Alexa azt a Lei Linát múlta felül, akitől a legutóbbi paralimpián az elődöntőben kapott ki. Most azonban senki és semmi állíthatta meg a kiváló győri para-asztaliteniszezőt.

Igaz, ez a meccs sem indult simán, Alexának hátrányból kellett visszahoznia a találkozót, a harmadik szettben pedig több játszmalabdát sem sikerült értékesítenie, a végére azonban – többek között a lelátóról érkező folyamatos biztatásoknak köszönhetően – minden a helyére került.

A siker után Alexát elöntötték az érzelmek, könnyek között ünnepelte frissen megszerzett világbajnoki címét.

Fotó: Andalucia WPTTC 2022 Facebook

Vigh Zsolt, szövetségi kapitány, Alexa edzője közvetlenül a finálé után a Győr+ Médiának telefonon így értékelt: Egyelőre még mi is az események hatása alatt állunk, úgyhogy mélyebb szakmai elemzésbe most nem is bocsátkoznék. Ehhez a világbajnoki címhez mindenesetre nagyon magabiztos és nagyon kiegyensúlyozott játékra volt szükség, amit Alexa az asztalnál fordulóról-fordulóra sikeresen megvalósított. A korábbi hibákat kijavítottuk, amiben nagy szerepe volt Vicsek Ivánnak. Ezek az öröm pillanatai, rendkívül boldogok vagyunk, nagyon örülünk Alexa sikerének” – fogalmazott Vigh Zsolt.

Fotó: Andalucia WPTTC 2022 Facebook

Szvitacs Alexa még a dopping-ellenőrzésre várva mesélt nekünk a fináléban átélt izgalmakról:Még mindig nem tudom feldolgozni, ami történt, és csak emlékképeim vannak, hogy mi történt a meccs első felében. Azt tudom, hogy az elején rettenetesen izgultam, így el is vesztettem az első szettet. Utána is rengeteg szettlabdám volt, amit csak nehezen tudtam értékesíteni. Szerencsére mindenki biztatott, hogy mosolyogjak és élvezzem a játékot. Ez átlendített a holtpontokon, és a végére sikerült megcsinálnom. Ez a vb-győzelem pályafutásom eddigi legértékesebb sikere. Ezt lányt nagyon régóta nem győzte le senki, úgyhogy most egy kiadós ünneplés következik” – mondta el Alexa.

Kapcsolódó témák: #asztalitenisz | #Győr | #parasport |