Hirdetés

Bravúros győri duplázás az országos tornász bajnokságon

Fotó: FTC-Telekom Férfi Torna Facebook
MTI
2022.07.08. 19:33

A győri Mészáros Krisztofer arany, az ugyancsak győri Tomcsányi Benedek bronzérmet nyert az országos tornász bajnokság egyéni összetett döntőjében.

Hirdetés

A Győri Atlétikai Club kiváló versenyzője, Mészáros Krisztofer magabiztosan védte meg címét, mivel a gyűrű kivételével minden szeren az első három hely valamelyikén végzett, ráadásul mind a hat szeren kvalifikált a szerenkénti döntőbe. Mögötte a ferencvárosi Balázs Krisztián lett a második, a szintén győri Tomcsányi Benedek pedig a harmadik.

Nagyon jó érzés volt újra megnyerni ezt a versenyt. Az értékét növeli, hogy nehéz volt a felkészülésem, hiszen egy sérülés miatt egy hónapot ki kellett hagynom– nyilatkozta Mészáros Krisztofer. Hozzátette, most kezdi olyan formában érezni magát, amilyenben lennie kell. Elismerte, hogy voltak hibái, de igyekszik ezeket kijavítani a szerenkénti döntőkre.

Hirdetés

A nőknél a kétszeres Európa-bajnok Kovács Zsófia pontosan és magabiztosan tornázott: ugrásban, felemáskorláton és gerendán is az első helyen jutott a szerenkénti döntőbe. Az egyéni összetettben a Postás SE kiválósága, Székely Zója végzett mögötte a második helyen, a harmadik pedig a Kovácshoz hasonlóan dunaújvárosi Makovits Mirtill és Mayer Gréta lett holtversenyben.

“Nagyon jó felkészülési verseny volt, minden szeren indulni tudtam. Összességében az ugrás, a korlát és a gerenda az, amivel elégedett vagyok, de persze itt is van még mit javítani” – mondta Kovács Zsófia. Hozzáfűzte, a talajgyakorlata alatt némileg megmutatkozott rajta a fáradtság, emiatt csalódott.

Kapcsolódó témák: #GYAC | #Győr | #sport | #torna |
likeold
a fb oldalunkat