Magyar Sportújságírók Szövetsége

Győri jelöltek az Év Sportolója szavazáson

Fotó: Marcali Gábor
MTI / Győr+
2021.12.17. 15:30

Kopasz Bálint és edzője, az ETO női kézilabda csapata, Szabó Szebasztián, valamint Szvitacs Alexa paraasztaliteniszező is a jelöltek között van az idei Év Sportolója szavazáson.

Ma kezdődik az internetes szavazás 2021 legjobb sportolóira – a Magyar Sportújságírók Szövetségének (MÚSZ) tagjai 64. alkalommal voksolhatnak.

Szöllősi György, az MSÚSZ elnöke az M4 Sport Sporthíradóban ismertette a listákat.

A népes mezőnyben győri sportolók és győri csapat is található.

A férfiak között Kopasz Bálint a Graboplast Győri VSE kajakosa, Tokió olimpiai bajnoka K1 1000 méteren. Kopasz szintén jelölt az egyéni sportágak csapatversenyében, kajak párosban Nádas Bencével, akivel a Japán ötkarikás játékokon negyedikek lettek. Ugyanebben a kategóriában jelölt Szabó Szebasztián a Férfi 4×100 gyorsváltó tagjaként.

Az edzők között jelölt továbbá Kopasz Bálint édesanyja, aki egyben az edzője is: Demeter Irén.

A hagyományos csapatok között a jelöltek listáján szerepel a Győri Audi ETO KC női kézilabda csapata. (A megyéből ugyancsak ebben a kategóriában jelölt a Sopron Basket kosárlabdacsapat.

A parasportolók kategóriájában ugyancsak jelölt a győri színekben versenyző Szvitacs Alexa paraasztaliteniszező, aki bronzérmet szerzett a tokiói paralimpián.

December 28-án sajtótájékoztatón jelentik be, hogy kategóriánként kik kerültek be az első háromba. Amint az MSÚSZ-elnöke kiemelte, ennél a szűkítésnél már olimpiai bajnokok is kiesnek majd, mivel a férfiaknál idén öt egyéni aranyérem született a tokiói játékokon. A díjátadót január 6-án tartják a Nemzeti Színházban.

A mostani tehát a sportújságírók szavazása lesz, korábban viszont a hazai szövetségek már részben kihirdették a saját díjazottjaikat. Erről részletesebben itt írtunk: