Győri játékosokkal jutott Eb-elődöntőbe a női kosárlabda-válogatott!

Pécskai István Fotó: MTI/Kovács Tamás
2023.06.22. 14:19

Elképesztő bravúrt hajtott végre a magyar női kosárlabda-válogatott, amely 1997 után ismét bejutott az Európa-bajnokság elődöntőjébe. A legjobb nyolc között hihetetlenül izgalmas és a végletekig kiélezett mérkőzésen diadalmaskodtak a mieink, akik a szlovéniai Ljubljanában Csehország legjobbjait győzték le 62-61-re.

Külön büszkeség lehet Győr számára, hogy Dubei Debóra csapatkapitány, Török Ágnes, Ruff-Nagy Dóra és Goree Cyesha személyében négy SERCO UNI Győr-játékos is tagja a válogatottnak, amely a sikerének köszönhetően indulhat jövőre a párizsi olimpia selejtezőjében.

Székely Norbert szövetségi kapitány együttese nem kezdte jól a meccset, hamar hatpontos hátrányba került. A második negyedet aztán 22-11-re megnyerte, főként Goree Cyesha révén. A nagyszünetben 29-22 volt az állás, ezután 17 pontra nőtt az előny, amely a zárószakaszra kilencre olvadt. Ismét nyílt lett a csata, az utolsó percben átvette a vezetést a rivális, de a csapatkapitány Dubei Debóra három másodperccel a vége előtt bedobta a győztes duplát.

A már biztosan olimpiai selejtezőbe jutott magyarok a szombati elődöntőben a spanyol-német csata győztesével találkoznak.

Szintén a témában:

Kapcsolódó témák: #Európa-bajnokság | #kosárlabda |