Győri hallgató sikerei a Világjátékokon

Fotó: Májer Csaba József
Széchenyi Egyetem
2022.07.12. 14:57

Parádésan szerepelt a birminghami Világjátékokon a magyar uszonyosúszó csapat, amely Kína mögött második helyen végzett az összesített éremtáblázaton. Számos fényesen csillogó medált ünnepelhetett a hazai közönség a jóvoltukból – a kollekcióból a sportág világcsúcstartó magyar klasszisa, Bukor Ádám két bronzéremmel vette ki a részét. A Széchenyi István Egyetem felvidéki hallgatója hosszú kihagyás után ugrott újra a medencébe, így eredménye egyéni szempontból különösen értékes.

A Széchenyi Egyetem hallgatója 200 és 400 méter felszíni úszásban indult az idén júliusban megrendezett viadalon és mindkét számban bronzérmet szerzett. A sikert értékét növeli – egyben a helyezésről szóró híradást árnyalja –, hogy a fiatal sportoló egy súlyos betegséggel és műtéttel tarkított felkészülést követően volt képes ilyen kimagasló teljesítményre.

Életem legnehezebb egy évén vagyok túl, ennek ellenére elég magasra tettük a lécet édesapámmal (aki egyben Ádám edzője is – a szerk.), ugyanis a dobogó legfelső fokát céloztuk meg. Eleinte csalódásként éltem meg a bronzérmeket, de azóta kezd leülepedni bennem a verseny és egyre jobban örülök az elért eredményeknek. Még sosem szerepeltem Világjátékokon, sok új élménnyel és tapasztalattal gazdagodtam. Összességében hálás vagyok minden egyes másodpercéért” – nyilatkozta a klasszis sportoló.

Ádám az egyéni számai mellett váltóban is úszott, amellyel 50 méteren hatodik, 100 méteren ötödik helyezést ért el.

Forrás: Széchenyi Egyetem

Kapcsolódó témák: #Széchenyi István Egyetem | #úszás |