Győri focisták is kellenek a Kecskemét sikeréhez

HAK Fotó: kecskemetite.hu
2023.06.14. 20:28

Az ETO FC Győr a mögöttünk hagyott szezonban sajnos ismét nem úgy teljesített, mint azt sokan várták a csapattól, illette ahogy a múltja kötelezné. Egyelőre a keret és a stáb átalakulásáról nem sok szó esik, leginkább a távozókról lehet hallani. Legutóbb Kiss Bence és a kölcsönben Győrben lévő Szendrei Ákos eligazolását jelentették be. Mindketten Kecskemértre igazoltak, ahol több, egykori győri játékos is remekül teljesít.

Kiss Bence nem töltött sok időt a győri zöld-fehéreknél, hiszen csak 2022 nyarán érkezett meg az ETO-hoz. Összesen 37 alkalommal lépett pályára a csapatban, 4 gólpasszt adott. Az NB I. meglepetéscsapata, az ezüstérmet megszerző, s így a nemzetközi porondra is kijutó Kecskeméti TE jelentkezett be érte, Bence pedig csomagolt…

„Már egy évvel ezelőtt is felvetődött a lehetősége, hogy esetleg Kecskemétre igazoljak, ám akkor végül más irányt vett pályafutásom. Örülök, hogy most viszont itt lehetek, mert nagyon szerettem volna újra az NB I-ben futballozni. Nem érkezek ismeretlen közegbe, ugyanis több játékossal is együtt futballoztam korábban a korosztályos válogatottban, így biztos vagyok benne, hogy egy nagyon jó társaságba kerültem. Szeretnék természetesen minél többet játszani, megmutatni magam nemzetközi porondon is, hozzásegíteni a KTE-t idén is egy minél jobb szerepléshez.” – mondta a rutinos Kiss Bence a Kecskeméti TE hivatalos honlapjának, így ő már biztosan, hogy az NB I-ben játszik majd a következő szezonban.

Csakúgy, ahogy a DAC játékosa, de a tavaszi szezont Győrben töltő Szendrei Ákos is, akit most a lila-fehérek vettek kölcsön a dunaszerdahelyiektől, így Ákos sem az ETO-t erősíti majd a 2023/2024-es idényben. Szendrei győri tartózkodása nem sikerült egyébként rosszul, 14 meccsen 5 gólig jutott, ami kiváló teljesítmény a súlyos sérülésből visszatérő labdarúgótól, aki még mindig csak 20 éves.

„Nagyon boldog vagyok, hogy a KTE-hez tudtam igazolni, hiszen amit elért a klub, az hatalmas dolog. Rengeteg jót hallottam a csapatról, a városról, örülök, hogy most már ennek én is része lehetek. Nehéz út vezetett számomra idáig, most viszont azzal a céllal érkeztem, hogy alapemberré váljak, a játékommal, a góljaimmal és a munkámmal a csapat segítségére akarok lenni. Bízom benne, hogy nemzetközi szinten is meg tudom mutatni magam, látva az ellenfelek névsorát, máris hatalmas motiváció dolgozik bennem. Amíg nincs meg a sorsolás, izgalom nincs bennem, de már nagyon várom, hogy elérkezzünk oda.” mondta Szendrei Ákos szintén a KTE hivatalos honlapjának.

Egyébként nem lehet véletlen, hogy a Kecskemét árgus szemekkel figyeli az ETO játékosait, hiszen Szuhodovszki Somát 2021-ben szintén a zöld-fehérektől igazolták le, s a fiatal játékos igencsak meghálálta a bizalmat: csapata egyik legjobbja volt a szenzációs menetelésben. Ahogy Zeke Márió is, aki bár nem közvetlenül az ETO-tól került a KTE-hez, de megfordult a győri csapatban. S ha már Zekét említjük: ő éppen a városi rivális Gyirmót FC Győr sárga-kék mezét cserélte le lila-fehérre, s neki is nagyon bejött a váltás… De a kecskeméti keretből Májer Milán neve mellett se menjünk el szó nélkül, hiszen ő is játszott az ETO és a Gyirmót színeiben is…

Most mindannyian az NB I-ben vitézkednek… Lehet, hogy érdemes lenne megfontolni a játékos-politikájukat a győri csapatoknak is?

Fotók: kecskemetite.hu

Kapcsolódó témák: #Győri ETO FC | #labdarúgás | #NB I | #NB II |