Az ETO-szurkolókkal összeszólalkozó Szendrei a Kecskeméthez igazolt

Pécskai István Fotó: kecskemetite.hu
2023.06.14. 14:13

A labdarúgó-NB I legutóbbi kiírásában ezüstérmes Kecskeméti TE a következő idény végéig kölcsönvette Szendrei Ákost a szlovák élvonalbeli DAC-tól. A kölcsönszerződés 2024. május 31-ig érvényes, és átigazolási opciót is tartalmaz.

Szendrei tavasszal az NB II-es ETO FC-ben szerepelt, 14 találkozón öt találatig jutott. Sajnos kevésbé a góljai miatt marad emlékezetes a győri időszaka, sokkal inkább egy kellemetlen incidensre emlékezhetünk vele kapcsolatban. A 20 esztendős támadó a Mosonmagyaróvár elleni mérkőzést (0-0) követően került összetűzésbe a zöld-fehér gárda szurkolóival. Információink szerint a drukkerek megvárták a játékosokat a mérkőzés után, s a csapatbusznál szerették volna kérdőre vonni a focistákat, mert elégedetlenek voltak a teljesítményükkel. Miután a szurkolók ezt megtették, Szendrei csúnyán visszaszólt nekik.

Szendrei Kecskeméten egyébként a nemzetközi porondon is futballozhat majd, a lilák ugyanis az NB I második helyezettjeként az Európa-konferencialigában szerepelhetnek.

Azzal a céllal érkeztem, hogy alapemberré váljak, a játékommal, a góljaimmal és a munkámmal a csapat segítségére akarok lenni. Bízom benne, hogy nemzetközi szinten is meg tudom mutatni magam, látva az ellenfelek névsorát, máris hatalmas motiváció dolgozik bennem. Amíg nincs meg a sorsolás, izgalom nincs bennem, de már nagyon várom, hogy elérkezzünk oda” – mondta Szendrei a kecskemétiek honlapjának.

A KTE egyébként egy győri focista szerződtetését már korábban bejelentette: a 23 éves Kiss Bence a legutóbbi idényben 35 mérkőzésen négy gólpasszig jutott az ETO-ban.

Kapcsolódó témák: #átigazolás | #ETO | #labdarúgás |