Parasport

Győri érmek a kerekesszékes teniszezők országos bajnokságán

Fotó: Győr+
Nagy Roland
2020.09.01. 14:32

Győr adott otthont a kerekesszékes teniszezők idei országos bajnokságának. Az Olimpiai Sportpark pályáin egyéniben három csoportban zajlottak az alapszakasz küzdelmei.Farkas Attila, dr. Lelik Ferenc, Szabó Béla és Szabó Lőrinc jutott a legjobb négy közé, ahol Lelik 6:2, 6:3-ra nyert Szabó Béla ellen, Farkas pedig 6:1, 6:0-ra Szabó Lőrinccel szemben.

A bronzmeccsen nem borult a papírforma Szabó Béla 6:1, 6:0-ra győzte le Szabó Lőrincet, míg a döntőben meglepetésre Lelik doktor két szettben, 6:2, 6:3 arányban nyert a győri Farkas Attila ellen, és karrierje első egyéni bajnoki címét ünnepelhette.

Az utóbbi időben szinte mindig Attila nyerte az egymás elleni meccseinket, tízből kilencet biztosan. Most változtattam a taktikán, és megpróbáltam lassítani a játékot, gyors labdákkal jóval kevesebb lett volna az esélyem ellene” – mondta Lelik Ferenc néhány perccel a döntő befejezése után.

Farkas Attila később a páros fináléjában Szabó Lőrinc oldalán vághatott vissza a vereségért, a Lelik Ferenc – Csiszár Attila kettős ellen. A győriek izgalmas összecsapáson 6:7, 7:5, 10:7-re győztek. A második tábla döntőjét Papp Csaba nyerte Nebehaj Barbara ellen.

A díjakat a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke, Szabó László, az MPB nemzetközi igazgatója, Dányi Anita, a győri önkormányzat sportért felelős polgármesteri biztosa, Petrov Iván és a GYAC elnöke, Papp Oszkár, valamint szakosztályvezetője, Serfőző Eszter adták át.

„Örülök hogy mi rendezhettük a kerekesszékesek országos bajnokságát, hiszen a GYAC és a város is kiemelt figyelmet fordít a parasportra. Büszkék vagyunk arra, hogy kiváló versenyzőink vannak Farkas Attila és Szabó Lőrinc személyében” – mondta Serfőző Eszter a GYAC tenisz szakosztályának vezetője.

Győrben otthonra talált a parasport, ez a jövőben is így lesz. Ezt az eseményt is támogatta a város. Nagyszerű munkát végeztek a szervezők, Serfőző Eszter szakosztályvezető asszonynak ezúton is köszönöm, hogy egy újabb kiemelt, országos bajnokságot tudtak Győrbe hozni. Mind a Tenisz Szövetség, mind a Magyar Paralimpiai Bizottság pozitív visszajelzéseket adott a rendezés kapcsán, Szabó László, a paralimpiai bizottság elnöke személyesen tekintette meg a verseny döntőjét. Nekem a parasport óriási élmény. Látni azt, hogy olyan emberek törekednek a legjobb teljesítményre, akiknek a hétköznapi dolgok, – mint reggel felkelni az ágyból, vagy felöltözni – is komoly erőfeszítést igényelnek” – nyilatkozta Győr sportért felelős polgármesteri biztosa Petrov Iván.

Kapcsolódó témák: #Győr | #parasport | #sport |