Hétfőn kezdődik az edzőtábor

Győri edző sikere a válogatottnál

Fotó: gyac.hu
Győr+
2020.01.19. 20:55

A Magyar Torna Szövetség elnöksége az év elejével nevezte ki szövetségi kapitánynak Kovács István mesteredzőt, míg a férfiválogatott vezetőedzője Szűcs Róbert lett, aki a Győri AC trénere is egyben.

A férfi utánpótlás-válogatott szövetségi kapitányi címe Puskás Jenőnek jutott, míg itt a vezetőedzői funkciót Rácz Attila tölti be, aki egykori válogatott tornászként Világkupa-érmes volt, és a londoni tesztversenyen is szerepelt. Jelenleg 12 tornászból áll a keret – ebben benne van a remélhetőleg minél hamarabb felépülő három sérült, vagyis Babos Ádám, Kardos Botond, és persze Berki Krisztián.

„Nagyon örülök a felkérésnek, nagy megtiszteltetés volt számomra, úgyhogy egyértelmű, hogy azonnal igent mondtam. – kezdte Kovács István. “Közel 10 évig már betöltöttem ezt a szerepet, de 2017 óta csak Berki Krisztiánnal foglalkoztam. Most Krisztián rehabilitációra jár, de már vele is elkezdtük a munkát. A célom az, hogy rendszert vigyünk a válogatott életébe, és egy olyan keret jöjjön létre, ahova szívesen kerülnek be a versenyzők, és sikerül mögöttes tartalommal is megtölteni, közvetlen segítőm pedig Szűcs Róbert lesz. A közös felkészülést már elkezdtük, az első válogatott edzőtábor január 20-án kezdődik” – mondta Kovács István.

Televíziós szerkesztő: Nagy Roland

Kapcsolódó témák: #GYAC | #Győr+ TV | #torna |