Győri dobogók a szezonnyitó maraton versenyen

Szigeti Sándor Fotó: kajakkenusport.hu
2023.05.02. 11:05

Vasárnap rendezték meg az évadnyitó maratoni kajak-kenu Vígh Sándor Emlékversenyt Kaposváron. A Graboplast Győri VSE versenyzői egy ezüst és egy bronzérem mellett egy negyedik helyezést is begyűjtöttek. A sárkányhajósok számára szintén megkezdődött a versenyszezon.

A maratonistákra 20 kilométeres táv várt Kaposváron, amely remek alkalom volt rá, hogy a versenyzők felmérjék, bő három héttel az Eb-re is kvalifikáló magyar bajnokság előtt, miként állnak a felkészülésben.

Előzetesen Czéllai-Vörös Zsófia és Boros Adrián is úgy nyilatkozott a Győr+ Médiának, hogy egy dobogós helyezéssel elégedettek lennének. Nos, a Graboplast Győri VSE két kiváló versenyzője tartotta is magát az elhatározásához, hiszen a hölgyek mezőnyében Zsófia a harmadik, míg a férfiaknál Adrián a második helyen végzett.

A Vígh Sándor Emlékverseny harmadik győri indulója, Varga Olivér a dobogóról éppen csak lemaradva a negyedik lett.

Folytatás május végén Győrben, a Kadler Gusztáv Emlékversenyen, amely egyben tehát a magyar bajnokság és az EB válogató is lesz.

Fotó: kajakkenugyor.hu

Szintén győri evezős hír, hogy bronzéremmel nyitott a Graboplast Győri VSE sárkányhajó csapata a magyar bajnokság 1. fordulójában. A csepeli viadalon a 20 fős mix hajó 500 m-es távon ért be a 3. helyen, míg 4 km-en negyedik lett.

Kapcsolódó témák: #Győr | #kajak-kenu | #sikerek |