Győri dartsos vezeti az U18-as világranglistát

Szigeti Sándor Fotó: Ács Tamás
2024.04.23. 19:22

A mindössze 13 esztendős győri Szoták Balázs vezeti a WDF legfrissebb, U18-as világranglistáját. A fiatal tehetség készülhet az ifjúsági Európa-bajnokságra is.

Balázs – akinek egyre több győri drukkere van – remekelt a legutóbbi Budapest Openen, ahol egy első és egy második helyezéssel zárta a viadalt, így 13 évesen átvette a vezetést a legjobb amatőr játékosokat tömörítő World Darts Federation U18-as világranglistáján.Nagyszerűen megy neki a játék az idei szezonban, hiszen a Budapest Open előtt Hollandiában megnyerte a világ legrangosabb U14-es versenyét, a Toto Dutch Opent, februárban pedig egy második helyezést gyűjtött be a Slovak Masters versenyen.

Mindezt úgy, hogy egy év alatt nem kevesebb mint 25 centimétert nőtt a Győri Darts Club versenyzője, így változtatni kellett a játékán is: „Magasságom is változott és a kezeim is hosszabbak lettek, ezért mások lettek a korábban megszokott távolságok a táblánál. Nagyon sokat gyakoroltam a dobásokat, hogy megszokjam ezt az új helyzetet. Úgy érzem, a tavalyi kisebb hullámvölgy után mostanra ért be a munka, idén eddig szépen jönnek az eredmények” – nyilatkozta Balázs a Győr+ Médiának, aki egyébként rendkívül hatékony és eredményes játéka miatt társaitól a „Terminator” becenevet kapta, ezt viseli a hivatalos mezén is.

Fotó: Idei Péter, Freehill Photo

Ezek után nem csoda, hogy a tehetséges győri fiatalember ismét meghívót kapott az ifjúsági válogatottba: „Nagyon örülök neki és nagy megtiszteltetésnek érzem. A tavalyi év után második alkalommal kerültem be az ifi keretbe. 2023-ban párosban harmadik lettem az Eb-n, a csapatversenyben pedig a második helyen végeztünk. Idén júliusban Rigában, Lettországban rendezik az Európa-bajnokságot, ahol szeretnék minél eredményesebben szerepelni.”

Korábban a témában: