Ökölvívás

Győri bunyós is lesz az U22-es EB-n

Fotó: Rózsa Tamás
Szigeti Sándor
2022.03.10. 16:33

Vasárnap kezdődik a horvátországi Porečben az év első korosztályos ökölvívó-világversenye, az U22-es Európa-bajnokság.

A magyar válogatott tizenhét fős utazó keretébe győri ökölvívó is meghívást kapott Bertók Róbert szövetségi kapitánytól: 71 kilogrammban Gerzsenyi István képviseli a GYAC ökölvívó szakosztályát:

„István tavaly decemberben hódította el a nagyváltósúlyú magyar bajnoki címet. Azóta nincs könnyű időszakon túl. Még januárban átesett a covid-fertőzésen, emiatt sajnos ki kellett hagynia a debreceni Bocskai-emlékversenyt. Most pedig kárpátaljai magyarként aggódva figyeli az Ukrajnában zajló eseményeket. Ettől függetlenül ez a horvátországi EB lehet az a torna, ahol nemzetközi szinten is leteheti a névjegyét” – vélekedik Nagy Zoltán.

„Bár voltak tünetei, István szervezete nagyon jól kezelte a fertőzést. Természetesen kellő időt adtunk neki regenerálódásra, ezután februárban új lendülettel tért vissza az edzésbe. Három hete ismét a magyar válogatottal készül. Most pénteken indulnak a tatai edzőtáborból Horvátországba, ahol a 71-es kilogrammosok között éremre is esélyes lehet” – tette hozzá a GYAC ökölvívó szakosztályának vezetője.

A négy közé kerülésért legalább kettő meccset kell majd bokszolnia és megnyernie az erős mezőnyben a győri fiúnak, aki vasárnap lép először ringbe a poreči U22-es ökölvívó Európa-bajnokságon.

Kapcsolódó témák: #boksz | #Európa-bajnokság | #GYAC | #Győr |