Gyász és emlékezés

Győrben is lobogtak a lángok Benedek Tiborért

Fotó: MekliZ Fotóstúdió
Győr+
2020.06.19. 19:42

A szinte soha fel nem fogható hír június 18-án érkezett, mely szerint Benedek Tibor, a magyar vízilabdasport egyik legnagyobb alakja fájdalmasan fiatalon, 47 évesen elhagyta a földi létet. Emlékére ma este Győrben is gyertyákat gyújtottak.

A csendes megemlékezést a Győri Úszó SE hirdette meg az Aqua Sportközponthoz, ahová sokan kilátogattak, hogy egy-egy gyertyával vagy mécsessel fejezzék ki tiszteletüket az elhunyt világklasszis emléke előtt.

A szervezők a Benedek előtt egy nappal elhunyt, szintén háromszoros olimpia bajnok legendáról, Kárpáti Györgyről sem felejtkeztek el: az ő fényképére is vethettek búcsúpillantást a megemlékezők, érte is gyújthattak mécseseket.

Az eseményen a győri sportélet minden szakága képviseltette magát, ott voltak az utánpótlás- és felnőtt sportolók is. Focisták, úszók, tornászok, vízilabdázók, jégkorongozók is kifejezték tiszteletüket.

A Győri VSE vezető edzője, Vogel Zsolt is meggyújtotta az emlékezés lángját. Vogel 1995-ben az UTE-ben csapattársa volt Benedek Tibornak, s együtt vitték véghez a sikert, amely a klubnak a BEK győzelmet jelentette.

Az egykori játékostárs most búcsúzni kényszerült, ahogy az a közel 150 folyamatosan érkező ember is, akik ma este az Aqua Sportközpontnál rótták le kegyeletüket, sportolók és civilek együtt, egy igazi példakép előtt.

Kapcsolódó témák: #megemlékezés | #vízilabda |