GYAC

Győrben edzőtáborozik a rúdugró válogatott

Fotó: GYAC Facebook
Petrov Iván
2022.04.14. 13:58

Az Olimpiai Sportpark az egyik legmodernebb komplex sportlétesítmény Magyarországon, amely az atléták felkészülését is tökéletesen szolgálja. A szabadtéri atlétika pálya mellett rendelkezésre áll egy 140 méter hosszú futófolyosó, amely a nem csak a sprinterek igényeit szolgálja, hiszen a futószámok versenyzői mellett itt edzhetnek a rúdugrók, a távolugrók, a magasugrók és a súlylökők is. Ezt a lehetőséget használta ki most a magyar rúdugró válogatott, amely különböző korosztályok tehetségeivel több hetet tölt Győrben edzőtáborban.

“A Magyar Atlétikai Szövetség kereste meg a GYAC-ot, hogy az Olimpiai Sportparkban szeretne edzőtáborozni a rúdugró válogatott. Örültünk, hogy fogadhatjuk őket, mert így a mi fiataljaink is testközelből láthatják, hogy hogyan dolgoznak a válogatott sportolók. A felkészülés egyes elemeit közösen végezhetik a GYAC sportolóival, legutóbb éppen egy futótechnikai edzést tartottak együtt. A GYAC atlétáinak szakmai stábja is felvette a szakágai közé a rúdugrást, a cél az, hogy a közeljövőben győri fiatalok is bekerüljenek az országos korosztályos elitbe” – mondta Kiss Dániel a GYAC szakosztályvezetője.

A válogatott tagjai egyelőre nem világversenyre készülnek, hanem a szabadtéri szezon kezdetére az orosz mester Boris Volkov irányításával. A fedettpályás idény zárása után Győrben lesz az első hazai megmérettetés, az országos csapatbajnokság május 14-én és 15-én. A legjobb magyar rúdugrók így most abban a létesítményben edzenek, ahol majd ob-n versenyeznek is. Az év legfontosabb erőpróbája az U20-as világbajnokság lesz, amit Kolumbiában Caliban rendeznek. A résztvevők között ott lesz a PVSK sportolója, Garamvölgyi Petra is.

“Még olyan időszak van, hogy nincs mindig jó idő, azért jöttünk Győrbe, mert itt bármilyen körülmények között tudunk edzeni, kint és bent is. A tavalyi szezonom nem úgy sikerült, ahogy szerettem volna. Az Európa-bajnoki szereplés gyengébb lett, mint amire számítottam. A világbajnokságon ötödik lettem, bár örültem volna egy dobogós helyezésnek. Semmi sincs veszve, mert az idei vb-re vannak komoly terveim” – mondta a pécsi rúdugró.

A GYAC atlétái rendkívül sikeres fedettpályás szezont zártak többen is tagjai lesznek a korosztályos válogatottaknak, és ha minden a várakozások szerint alakul akkor győri fiatalok is lehetőséget kapnak majd a szereplésre a világvesenyeken.

TV-s szerkesztő: Nagy Roland

Kapcsolódó témák: #GYAC | #Győr+ TV | #Olimpiai Sportpark | #rúdugrás |