Győrben a jövő olimpikonjai

Ficsór Dávid
2023.05.30. 15:23

Győrben versenyeznek az ország legjobb diákatlétái. Az Olimpiai Sportpark ad otthont a kétnapos diákolimpia döntőnek, ahol az 5. és 6. korcsoport megyei győztesei mérik össze tudásukat.

Több mint 800 versenyző érkezett a városba, tizenhat sportoló versenyez versenyszámonként. A keddi megnyitón Radnóti Ákos köszöntötte a résztvevőket. A sportért is felelős alpolgármester azt mondta, nagy öröm, hogy Győr adhat otthont a finálénak.

Minden rendezvény, amit Győrben rendeznek nagyon fontos számunkra. A 2017-ben átadott Olimpiai Sportpark nem csupán az EYOF-ra épült, hanem azért is, hogy minél több színvonalas sporteseményt, versenyt rendezzünk itt, és a győriek is ki tudják használni a komplexum adta lehetőségeket. Rendkívül költséges a létesítmény fenntartása, de a város sokat tesz azért, hogy továbbra is maga szinten lehessen itt sportolni” – mondta a városvezető. 

A megnyitó alkalmával díjat vehetett át Farkas Roland, a Bercsényi iskola testnevelő tanára, a GYAC edzője, aki évek óta a városi és megyei atlétika meghatározó alakja. Az atlétika diákolimpia országos döntője még szerdán is várja a sportkedvelőket az Olimpiai Sportparkban, ahol győri sikerekért is szurkolhatunk. 

Kapcsolódó témák: #atlétika | #Győr |