Kajak-kenu

Győr rendezheti a 2025-ös maratoni kajak-kenu világbajnokságot

Fotó: kajakkenusport.hu
mti
2021.03.12. 19:51

Győr városa rendezheti meg 2025-ben a maratoni szakág világbajnokságát - döntött pénteki ülésén a Nemzetközi Kajak-Kenu Szövetség (ICF) igazgató tanácsa.

Erre reagálva Dézsi Csaba András polgármester kiemelte: büszke arra, hogy a vizek városának jó hírét a kajak-kenu sportág viheti a nagyvilágba – olvasható a magyar szövetség közleményében.

„Úgy gondolom, hogy a maratoni rendezvényt érintő döntés egyértelműen felteszi a koronát arra a munkára, amit a Győri Vízisport Egyesület műhelyében az elmúlt időszakban láthattunk – monda Dézsi Csaba András. – Nagyon büszke vagyok arra, hogy a folyók városában egy igazi vizes sport, a kajak-kenu viszi hírünket szerte a világban, és vendégül láthatjuk a sportág legnagyobb alakjait, a Csay Renáta – városunk díszpolgára – nevével fémjelzett regionális akadémia legfontosabb központjában” – tette hozzá a polgármester, aki arról is beszélt, hogy a városnak szívügye a kajak-kenu sport, és sok szeretettel várják a világ legjobb sportolóit.

Győr 1999, 2007 és 2015 után negyedszer rendezhet maraton kajak-kenu világbajnokságot.

A maratonválogatott vezetőedzője, a győri születésű Kadler Viktor szerint ez már önmagában hatalmas megtiszteltetés.

„Még soha, egyetlen ország sem rendezhetett négy maraton vébét, nemhogy egy város. Az első két eseményen még segítőként, 2015-ben pedig már szervezőként vettem részt a győri világbajnokságon, és mindhárom fantasztikus élmény volt. A maraton szakág versenyei sehol a világon nem vonzanak annyi nézőt a helyszínre, mint itthon, ez különleges motivációt ad minden résztvevőnek, főleg a magyar csapatnak” – mondta a vezetőedző.

Az ICF legmagasabb testülete öt 2025-ös világbajnoki helyszínről döntött, köztük a felnőtt gyorsasági és parakenu vb-ről, melyet 2015 után ismét Milánóban rendeznek majd meg.

Az ICF board ülésén arról is határoztak, hogy 2023-ban ismét Szeged és a lengyelországi Poznan lehet a felnőtt gyorsasági és parakenu világkupa helyszíne.

Kapcsolódó témák: #Győr | #kajak-kenu | #sport |