Gól nélküli döntetlen a városi focirangadón

Pécskai István O. Jakócs Péter
2024.02.14. 18:32

A labdarúgó NB II 18. fordulójából elhalasztott mérkőzésen az ETO 0-0-t játszott hazai pályán a Gyirmóttal.

A 17. percben a vendégek előtt adódott az első komolyabb lehetőség. Soltész a felezővonal közeléből futott fel a jobb oldalon, majd kissé kisodródva jobbal 15 méterről lőtt, de a labda a bal kapufa mellé szállt.

A 21. percben Tóth révén veszélyeztetett az ETO: a középpályás 24 méterről próbálkozott lövéssel, a léc alá tartó labdát azonban Hársfalvi szögletre tenyerelte. Nem sokkal később ismét Tóth lőtt, a jobb alsó sarokra tartó labdát Hársfalvi bravúrral tolta oldalra.

A 26. percben a gyirmóti Medgyes lőtt jobbal nagy erővel 22 méterről, de a labda a kapu fölé szállt.

Nem sokkal később majdnem megszerezte a vezetést az ETO: a középen felzárkózó Lukics a kitűnően tálalt a jobb oldalon érkező Skvarka elé, aki jobbal nagy erővel a lécre lőtt. A kipattanóból Bumba próbálkozott laposan, ekkor a bal kapufa volt Hársfalvi segítségére.

Soltész a jobb oldalról ívelt a hosszú saroknál érkező Lányi felé, aki közelről fejelt, de a labda az oldalhálóban landolt. Az első játékrészben az ETO mezőnyfölényben futballozott, többet birtokolta a labdát, de nem tudta kihasználni a helyzeteit.

A második félidő elején Hamed adott jó labdát a jobb oldalról a mellette érkező Skvarkának, aki jó helyzetből lőhetett, de Szegi az utolsó pillanatban menteni tudott.

Az 57. percben a gyirmóti Madarász bal oldali szöglete után Ruisz ütötte ki a labdát középre, az érkező Szegi jobbal kapásból lőtt, a labda a kapu bal oldalánál álló Kovács Milán lábai mellette centiméterekkel hagyta el a játékteret. 

A 76. percben a hosszún érkező Soltész lövése után Medgyes elé pattant a labda, aki kapásból lőtt, de a védők lábáról felperdülő labdát Ruisz hárítani tudta. A második félidőben több nagy lehetősége is volt a Gyirmótnak. Ennek ellenére az ETO megnyerhette volna a meccset: a találkozó végén Diarra lövését követően Hársfalvi hatalmasat védett, így 0-0-val zárult az összecsapás.

Az ETO maradt a tabella második helyén, a Gyirmót feljött a hatodik pozícióba.

ETO FC Győr – Gyirmót FC 0-0

Merkantil Bank Liga NB II., 18. forduló, 2000 néző. V.: Káprály

ETO: Ruisz – Vera, Szépe, Boldor, Csontos – Anton, Tóth R., – Hamed, Bumba, Skvarka – Lukic
Vezetőedző: Antonio Munoz

Gyirmót: Hársfalvi – Lányi, Hudák, Csörgő, Szegi – Kovács M.., Kovács D., Madarász – Soltész, Adamcsek, Medgyes
Vezetőedző: Tamási Zsolt

Galéria: O. Jakócs Péter

TV-s szerkesztő: Pulai Sarolta

Kapcsolódó témák: #ETO FC Győr | #Gyirmót FC | #híradó | #labdarúgás |