Boksz

Gerzsenyi István már a legjobb nyolc között a poreči Eb-n

Fotó: Magyar Ökölvívó Szakszövetség
Szigeti Sándor
2022.03.16. 11:05

Két fantasztikus győzelemmel már a legjobb nyolc között van Gerzsenyi István a horvátországi U22-es Európa-bajnokságon. A győri bokszoló egy lépésre áll az éremszerzéstől.

Amint arról beszámoltunk, a magyar U22-es bokszválogatott 17 fős utazó keretébe egy győri ökölvívó is meghívást kapott. Nagyváltósúlyban a decemberben magyar bajnoki címet szerző Gerzsenyi István képviseli a GYAC ökölvívó szakosztályát a kontinensviadalon.

A mindössze húsz esztendős, Kárpátaljáról származó bunyós előbb az Eb vasárnapi nyitónapján pontozással győzte le az ír Darragh Gilroy-t, majd kedden egy nála sokkal rutinosabb és neves örmény versenyző, Narek Zaharjan várt rá a ringben.

István jól kezdte a mérkőzést, és elég simán vitte az első menetet. A bírók azonban nem kis meglepetésre az örményt látták jobbnak a találkozó elején. A magyar szakmai stáb ezért arra kérte Istvánt, kapcsoljon nagyobb fokozatra.

Ezt követően a második menetben még keményebb csata alakult ki Zaharjan és Gerzsenyi között. Olyannyira, hogy egy összefejelést követően mindketten megsérültek. Világossá vált, hogy a harmadik menet fogja eldönteni a rendkívül szoros találkozót, ezért a győri fiúnak mindent bele kellett adnia az utolsó három percben.

Gerzsenyi a mindent eldöntő harmadik menetben végül hatalmasat küzdött és megérdemelten nyert.

A horvátországi U22-es Eb-n aratott második sikere egyben azt is jelenti, hogy a győri bokszoló élete eddigi legfontosabb nemzetközi versenyén már a négy közé jutásért, éremért szállhat ringbe a hétvégén Porečben.

Korábban a témában: