Jótékonyság és sport

Focikupa az autistaotthonért

Fotó: Vig Norbert
Földvári Gabriella
2021.10.09. 15:19

Negyedik alkalommal rendezték meg szombaton a Mit Tehetnék Érted Autista Otthon Alapítvány jótékonysági kispályás foci kupáját az ETO FC Győr támogatásával, a klub edzőközpontjának műfüves pályáin.

Ezúttal minden eddiginél több, összesen 14 csapat indult a foci kupán. Győri, Győr környéki cégek, sportoló közösségek, többek között az Audi munkatársai, vagy a városi kispályás bajnokságon résztvevő csapatok, de a győri kosaras klub is benevezett. Indultak olyanok, akik mindegyik jótékonysági eseményen részt vettek és olyanok is, akik először álltak a jó ügy mellé azzal, hogy futballoztak.  

A focikupa célja a figyelem felhívás az alapítvány tevékenységére, az anyagi nehézségeikre és az adománygyűjtés – tájékoztatott Bóka Tibor szervező. Hozzátette: a jótékonyság mellett legalább olyan fontos az is, hogy a résztvevők sportolnak, ismerősök találkoznak, jól érzik magukat.

Ternyák László csapatával negyedik alkalommal vesz részt a kupán, ő már az autistaotthon építését is komoly összeggel támogatta. „Amit otthonról hoztam, abból építkeztem, szerényen élek, ahol tudok segítek, akit tudok támogatok. A sport az életem.” – emelte ki a cégvezető. László 70 évesen is minden reggel edz, hetente négyszer focizik, naponta megtesz 20 km-t.  A csapat kedden és pénteken tart edzést a Barátságparkban, a kupákon eddig sikeresen szerepeltek, ezúttal is abban reménykedek, hogy az elsők között végeznek.

Bobory Balázs, a Győr+ Média korábbi vezérigazgatója a Nemzeti Sport csapatával érkezett a kupára, ők gyakran vesznek részt hasonló tornákon. „Fontosnak tartjuk, hogy segítsünk a rászorulókon, a hátrányos helyzetű embereken, fiatalokon, szívesen jöttünk a jó ügyet támogatni és természetesen szeretünk sportolni. – emelte ki a sportújságíró. Az amatőr csapat leginkább fejben készült a meccsekre, a vírus helyzet miatt ugyanis most álltak össze először, így maguk is kíváncsian várták mire lesznek képesek.  

A kupán nevezési díj nem volt, viszont a részvétel feltétele a csapat adomány felajánlása, amelynek teljes bevételével a Mit Tehetnék Érted Autista Otthon Alapítványt támogatják.

Az autista otthont két évvel ezelőtt a Győr+ Média „Csokibusz”kampánnyal támogatta, melynek során közel félezer felajánlás segítségével, öt hét alatt sikerült összegyűjteni három millió forintot, melyből egy kisbuszt vásárolt az alapítvány, amivel kirándulni és orvosi vizsgálatokra szállítják a bentlakó fiatalokat. 

Fotógaléria: Vig Norbert

TV-s szerkesztő: Ficsór Dávid, Földvári Gabriella

Kapcsolódó témák: #autistaotthon | #híradó | #jótékonyság |