Fehér Miklósra emlékeztek

Pécskai István eto.hu
2023.01.25. 17:06

Immáron 19 éve nincs köztünk a tragikus sorsú Fehér Miklós. A Győri ETO labdarúgócsapatának korábbi klasszisa 2004-ben, a portugál Benfica játékosaként a pályán lett rosszul, és esett össze: megállt a szíve. Sajnos az orvosok hiába küzdöttek az életéért, nem tudták megmenteni. Emlékét azóta nemcsak Győrben, hanem Portugáliában is őrzik.

Az ETO FC és a focista nevét viselő akadémia képviselői ma, ahogy minden január 25-én, ezúttal is megkoszorúzták a néhai futballista sírját. Lerótta kegyeletét az első csapatból Bognár Zsolt asszisztens edző, Priskin Tamás csapatkapitány és Tuboly Máté, az idei Fehér Miklós-díj nyertese, míg az akadémiáról Havas Máté akadémia igazgató és Böjte Attila utánpótlásedző helyezett el koszorút.

Fehér Miklós 1979. július 20-án született Tatabányán. Első NB I-es mérkőzését az 1995/1996-os szezonban, a Debrecen ellen játszotta az ETO színeiben. 62 élvonalbeli találkozón összesen 22 találatig jutott. A magyar válogatottban 27 meccsen 7 gólt szerzett a csatár, a legemlékezetesebb találkozója Litvániával szemben volt, amikor mesterhármast jegyzett. Portugáliában bajnoki címet és két alkalommal Szuperkupát nyert.
Az Edda Művek Lelkünkből című dalának részletével emlékezünk rá:  ,,Örökre velünk maradsz, őrizzük mosolyodat!”

Kapcsolódó témák: #ETO | #labdarúgás | #megemlékezés |