Ezt a csapatot csak szeretni lehet! – a bajnoki öröm képei

HAK Fotó: O.Jakócs Péter
2023.05.28. 08:15

Azt már korábban tudni lehetett, hogy az Győri Audi ETO KC lesz az idei szezon bajnoka, ám az aranyérmek és a kupa átadására szombaton este, egy győztes meccs után került sor. O. Jakócs Péter fotóriporter kollégánk a helyszínen volt, s minden fontos pillanatot megörökített.

A Győri Audi ETO KC házigazdaként 30-25-re legyőzte a Mosonmagyaróvárt a női kézilabda NB I idénybeli utolsó játéknapján május 27-én szombaton, ezzel győzelemmel zárta a szezont és meccs után vehették át az aranyérmeket, illetve a magyar bajnoknak járó serleget.

Az ünneplés érthetően hatalmas volt az Audi Arénában, a szurkolók – ahogy egyébként mindig – most is kitettek magukért és végig buzdították kedvenceiket. Kellett is a lelkesítés, mert ahogy a meccs végén Ambros Martín is elmondta: „Nagyon nehézzé tette a Mosonmagyaróvár a dolgunkat a mai mérkőzésen. Fejben már a BL-re koncentráltunk, ez okozta az első félidő gyengébb teljesítményét. A szünetben rendeztük a sorokat, és végül győzelemmel tudtuk zárni a bajnokságot. Nagyon boldog vagyok, hogy sikerült visszaadnom valamit ennek a fantasztikus győri közönségnek. Hálás vagyok, hogy itt Győrben újabb magyar bajnoki címet ünnepelhettem.”

A szurkolók és az egész város pedig hálás Ambros Martínnak, a vezetőségnek és persze elsősorban a játékosoknak, akik minden mérkőzésen a maximumot próbálták meg kihozni magukból. Persze nincs olyan idény, ahol nincsenek hullámvölgyek, de tudással, szorgalom és csapategységgel a nehezebb időszakok is átvészelhetők.

A Győri Audi ETO KC sok-sok erőssége mellett az egyik legfontosabb a szurkolók szeretete és fanatizmusa, amely kíséri a lányokat nem csak a hazai, hanem az idegenbeli, s a külföldi meccsekre is. A győzelmek, az érmek, a közös fotók, aláírások, mosolyok pedig garantáltan feledtetik a buszon töltött hosszú órák esetleges nehézségeit.

Győrnek hatalmas kincse a női kézilabda csapat, amely mindig képes megújulni és újra és újra a csúcsra jutni. A bajnoki cím tehát megvan, a következő feladat a BL serleg elhódítása. A feladat nehéz lesz, de ennek a csapatnak sikerülhet. A szükséges plusz energiát pedig a bajnokavatás felemelő, önfeledt és boldog pillanataiból is meríthetik, hiszen aki ott volt, egy igazi örömittas este részese lehetett.

Aki pedig nem lehetett jelen, nekik is sok-sok fotóval készültünk:

Galéria: O. Jakócs Péter