Cselek és gólok

Ez csúcs volt! Gálával ünnepelt az Ovifoci Klub

Fotó: Vig Norbert
Pécskai István
2022.05.28. 13:07

A győri Ovifoci klub kis futballistái szombaton szemléltették, miért a labdarúgás a világ legnépszerűbb sportága. Több száz óvodás gyermek rúgta a labdát az ETO Park centerpályáján a klub által szervezett gálán, amelyen a szervezet fennállásának 20. évfordulóját ünnepelték – a koronavírus-járvány miatt két év csúszással.

Ügyes cselekben és gólokban sem volt hiány, az apróságok élvezték a játékot, a lelátón helyet foglaló, nekik szurkoló közönség pedig remek hangulatot teremtett mindehhez.

Az eseményen részt vett dr. Pergel Elza, aki nem csupán alpolgármesterként, hanem nagymamaként is szurkolt, az unokája is pályára lépett a fociünnepen.

,,Természetesen nagyon büszke vagyok az unokámra” – mondta az alpolgármester, aki szerint kiemelten fontos, hogy a gyermekek sportoljanak. „A sport egészséges életre nevel, tartást ad, fejleszti a személyiséget, megtanít a fair küzdelemre és a bajtársiasságra. A győri Ovifoci klub működésének köszönhetően a helyi futballcsapatokhoz igazolt tehetséges gyermekek mellett az eltelt évek során szép számmal kerültek más sportágak szakosztályaiba az apróságok. Ez mind azt bizonyítja, hogy van értelme, létjogosultsága az elvégzett munkának.

A Győri Ovifoci Klub a város és egyben a régió ma is a legtöbb kisgyermeket foglalkoztató utánpótlás-nevelő klubja. Jelenleg 34 óvoda a tagja, és több mint hatszáz kisgyermek látogatja heti rendszerességgel a foglalkozásait.

Korsós György korábbi válogatott labdarúgó is a pálya szélén szurkolt a gyerekeknek a jubileumi eseményen.

,,Óriási élmény a gyermekeknek ez a rendezvény, hiszen rengeteg szülő előtt mutathatják meg tudásukat. Az itt focizó gyerekek nagyon tanulékonyak, gyorsan ismerkednek a szabályokkal. Nagyon nehéz megmondani persze ilyenkor még, hogy kiből válhat később profi labdarúgó” – fogalmazott Korsós György.

Galéria: Vig Norbert

TV-s szerkesztő: Ficsór Dávid, J. Kovács Andrea

Kapcsolódó témák: #gyermekek | #híradó | #labdarúgás | #sport |