Európa csúcsára táncolta magát a győri lány

Venesz Klaudia Fotó: Dukai Gábor, MDSSz
2024.06.27. 16:25

Berják Flóra egyike volt a lengyelországi IDO Hiphop Európa-bajnokságra utazó, tizenöt főt számláló magyar kontingensnek. A tizenhárom éves lány egy nagy álma teljesült: Európa-bajnok lett!

Zninben rendezték a Nemzetközi Táncszövetség nívós versenyét, ahol 25 ország 2000 táncoslábú fiatalja gyűlt össze és versenyzett hiphop és az olimpiai sportág breaking kategóriákban. A szabályok szerint Magyarországról a tizenöt legjobb táncos utazhatott a megmérettetésre, közülük öt a győri Bronsis tánciskola növendékei közül került ki.

Mondovics-Dukai Anett és Dukai Gábor méltán lehetnek büszkék tanítványaikra, hiszen mindannyian kimagaslóan szerepeltek a nemzetközi bajnokságon. A kiesős rendszerben zajló versenyen a selejtezőn 113, a negyeddöntőben 96, az elődöntőben 48, az elődöntőben 24, a középdöntőben 12, a döntőben pedig 7 fő vesz részt, ahol zsűri pontozza mozdulataikat és technikájukat. A Bronsis növendékek közül Polczer Romina, Berják Flóra, Kudela Klára, Horváth Ákos és Tóth Patrik képviselte a magyar zászlót.

A hiphop párbajban Romina 5., Flóra 9., Klári 49., Ákos 9., Patrik 5. helyezést ért el, szólóban Romina a 9., Klári a 65., Ákos a 12., Patrik pedig a 7. helyig táncolta fel magát – avatott be Dukai Gábor. Hozzátette, hogy Horváth Ákos a Junior2 Breaking kategóriában az előkelő negyedik helyet csípte el, ami egy nagyon szép helyezés.

Berják Flóra Európa-bajnok! (fotó: Magyar Divat- és Sporttánc Szövetség)

Akire pedig most Európa táncvilága figyel, a győri Berják Flóra, aki a dobogó legfelső fokán állhatott az Európa-bajnokságon. „Lassan 7 éve táncolok a Bronsis-nál, itt is kezdtem” – mesélte Flóra. A versenyzés világa nem áll messze tőle, hiszen több rangos megmérettetésen járt már. „2022-ben hetedik lettem, azaz pont lecsúsztam a döntőbe jutásról, de már az is egy nagyon jó élmény volt”. A kiváló táncos elárulta, hogy szüleivel szokott a versenyekre utazni, ezúttal édesapja kísérte Lengyelországba. Változó intenzitással gyakorol a kötelező edzéseken túl otthon is. „Szerintem az eddig versenyeim közül erre készültem a legtöbbet mind fejben, mind pedig a táncom fejlesztésében”- árulta el a kulisszatitkokat a friss bajnok. „Számomra felfoghatatlan még ez az egész, hogy 13 évesen Európa-bajnoknak mondhatom magam” – fejezte be gondolatait Flóra.

A győri táncosok nagy családjában nincs megállás: elkezdték a felkészülést az októberi, németországi világkupára, majd Észak-Macedóniát veszik célba, hogy a szkopjei világbajnokságon adjanak számot tudásukról.

Kapcsolódó témák: #aranyérem | #Bronsis | #Európa-bajnokság | #Győr | #sport |