ETO HC: megvan a bronzérem az Andersen Ligában!

Győr+ Fotó: Dr. Németh-Csigai Krisztina
2023.03.20. 11:34

Szombaton este rendezték a mindent eldöntő mérkőzést, melyen az Andersen Liga 2022/23-as szezonjának bronzérme volt a tét. Az ETO HC a Nemak Jégcsarnokban fogadta a DAB-ASP csapatát. Minden adott volt egy igazán nagyszerű estéhez, és nem is kellett csalódniuk a győri drukkereknek.

Az alapszakasz első két helyezettje a tétnek megfelelően, sikerre éhesen korcsolyázott ki a jégre, az első perctől kezdve érezni lehetett, hogy gólokban gazdag mérkőzést láthat majd a nagyszámú közönség. 3 percet kellett csak várni az első találatra, ami szerencsére győri ütőről jött, Majoross Barnabás tudta kihasználni emberelőnyös helyzetünket. 5 perccel később Azari tudott egyenlíteni, de a 13. percben Horváth Richárd egy gyönyörű korongszerzést követően távoli bombájával ismét megszerezte a vezetést. Nem sokkal a szünet előtt a dunaújvárosiak tudták kihasználni emberhátrányunkat Kis góljával, nyílt lappal mehettek a csapatok a 15 perces szünetre.

A második harmad felidézte az egész szezon legszebb pillanatait, igazi, technikás hokiban és hazai gólokban gyönyörködhetett a közönség. Ismét csak nagyjából 3 percet kellet várni az első találatra és ismét Majoross volt eredményes, Almási nagyszerű passza után. Alig fél perccel később Almási Márk már nem csak gólpasszt adott, távoli találatával egy újabb emberelőnyös helyzetet tudtunk gólra váltani, pár perccel később szép szólójátékot követően is eredményes tudott lenni, immár háromra növelve előnyünket. A győri gólzápor még mindig nem ért véget, a 33. percben sikerült egy szép kontratámadást vezetnünk, aminek a végére Nesterov Filipp tette fel a koronát. Megsemmisítő harmadot mért az ETO HC a vendégekre megnyugtató, 4 gólos előnnyel várhattuk a harmadik felvonást.

Az utolsó játékrészre érezhetően ritmust váltott a DAB-ASP, a harmad első felében 2 gyors góllal sikerült csökkenteniük a hátrányukat Azari és Szabó révén, de az 56. percben Makovics Bence távoli bombája biztosította be, hogy a kelleténél több izgalom ne maradjon a végére. Az utolsó percben a vendégek emberelőnyüket „üres kapus” felállással is megtoldották, bízva abban, hogy egy szépítő góllal tudják befejezni a mérkőzést, de sikerült megszereznünk a korongot, amit Almási gurított 4 másodperccel a lefújás előtt az ellenfél üres kapujába.

Ezek után került sor az ünnepélyes éremátadóra, ahol először az ETO HC kiváló játékosa, Nagy Márk vehette át a szezon legeredményesebb játékosának járó díjat Sipos Leventétől, a Magyar Jégkorong Szövetség főtitkárától, majd a csapat tagjai a megérdemelt bronzérmet.

Kapcsolódó témák: #Győr | #Győri ETO HC | #jégkorong |