Értékes ETO-győzelem a tavaszi rajton

Győr+
2024.03.02. 17:07

A Simple Liga első tavaszi fordulójában az ETO FC Győr női labdarúgó-csapata a DVTK-t fogadta, és egy remek sikerrel indította útjára a tavaszi szezont!

Hazai pályán kezdte meg a tavaszi, sűrű menetelését az ETO FC női csapata, amely márciusban összesen hat tétmérkőzésen lép majd pályára.

A válogatott mérkőzések miatt több, mint tíz napig nem edzett együtt a győri hölgyek. Ez a meccs elején meg is látszott a csapat teljesítményén. Érthetetlenül sok hibával kezdték a mieink a találkozót, ennek következében a Diósgyőr Avery révén került helyzetbe, de Borok bravúrral hárított.

Jó húsz perc után fokozatosan átvette az irányítást a hazai gárda, ennek köszönhetően White remek kiugratását követően Vachter a kapust is kicselezve gurított a hálóba 1-0. Ezután továbbra is az ETO játszott fölényben, és az első játékrész utolsó percében White került óriási ziccerbe, már csak a kapussal állt szemben, ám Orgoványi bravúrral hárítani tudott.

Fordulás után egyre magabiztosabban játszottak Dörnyei Balázs tanítványai, több helyzetet is kidolgoztak, de Vachter és White is nagy lehetőséget szalasztott el ahhoz, így nem nőtt tovább a győri előny.

A találkozó utolsó harmadában egy szögletvariációt követően Nagy F. talált a diósgyőri kapuba 2-0. Utána mindkét oldalon több csere történt, de az eredmény már nem változott.

ETO FC Győr – DVTK 2-0 (1-0)

Győr, ETO Park. V.: Bognár (Nagy B., Colbers).

ETO FC Győr: Borok – Kovács L., Nagy F., Frajtovic, Öreg, Sali (McCarthy), Süle (Horváthová), Ladhani (Zágonyi), Savanya, White, Vachter (Petrovics). Vezetőedző: Dörnyei Balázs.

DVTK: Orgoványi – Avery, Smajic, Boros, Krisztin, Geréd, Komlós, Sain, Nagy L., Somogyi, Madarász. Vezetőedző: Bém Gábor.

Gsz.: Vachter, Nagy F.

A kemény talajú, csúszós pályán nehezen lendült játékba a csapat, amely miután sebességet tudott váltani, végül begyűjtötte a nagyon fontos három pontot. Jövő héten két mérkőzésen is pályára lép az ETO női csapata a fővárosban, szerdán a Magyar Kupában a Honvéd vendégei lesznek, míg szombat délután a bajnokság rangadójára kerül sor, hiszen az MTK-hoz látogatnak.

Forrás: eto.hu

Kapcsolódó témák: #ETO FC Győr | #Győr | #női labdarúgás | #sport |