Úszó Országos Bajnokság, 4. nap, Debrecen

Második hely összesítésben, a győri a legjobb vidéki egyesület!

Fotó: Győr+ Média
Petrov Iván
2022.04.24. 10:43

Végéhez ért a nagy menetelés, nem is akárhogy! A Győri Úszó SE 16 medáliával az éremtáblán és a pontversenyben is a második helyen végzett, a BVSC-Zugló mögött, legjobb vidéki klubként.

Nagyszerű aranyérmet szerzett Sebestyén Dalma 50 méteres női mellúszásban, címvédőként állt helyt, nem sokkal ezután rendkívül szoros versenyben negyedik helyen zárt a 100 méteres női pillangóúszásban, majd a 4×200 méteres női gyorsváltóban is segítette a csapatot, így nyilatkozott.

“Nagyon boldog vagyok hogy ilyen sorozatterhelésben, közvetlenül betegség után is sikerült ilyen időeredményeket elérnem. Köszönöm mindenkinek aki támogatott, remélem a szezon további részében is rá tudok szolgálni a bizalomra”.

Szabó Szebasztián a rendkívül megerőltető, négynapos verseny végén egy szép bronzéremmel segítette a klubot 100 méteres férfi pillangóúszásban.

Ez már két hete Sopronban is jobb volt, sokkal több versenyen kell még indulnom idén. A futam után megnéztük a stábbal a szokásos videót és tele volt hibákkal, ezt ki kell javítani, ki is fogjuk. Mostantól minden nap a VB felkészülés jegyében telik.”

Jakabos Zsu remek bronzéremmel zárta az egyéni számait 100 méteres női pillangóúszásban, a rendkívül szoros versenyben mindössze két tized döntött az első és a negyedik hely között. Nem sokkal ezután remek úszással búcsúzott az országos bajnokságtól a 4×200 méteres női gyorsváltóban. 

Igazi hullámvasút volt a hét, még kedden is felmerült hogy visszalépjünk a betegség miatt ettől a bajnokságtól, de jó hogy bevállaltuk: napról-napra egyre jobban ment a versenyzés, ez a 100 pillangó a legjobb eredményem az elmúlt 3 évben. Ez egy jó felkészülési állomás volt, de a vb itt van a nyakunkon, most már azzal kell foglalkozni.

Petrov Árpád vezetőedző szavai.

“Nagyon összeszedett volt a társaság, mindenki fegyelmezetten végezte a dolgát, külön öröm, hogy rendszeresen a mi váltóink voltak a legfiatalabbak délelőtt, és így is bejutottak a döntőkbe, ez a korosztályos bajnokságokon is vissza fog köszönni. A három egyéni érmes, Dalma, Zsu és Szebi külön dícséretet érdemel, a világbajnokságon is láthatjuk majd őket a szintén “A” szintes Szentes Bencével kiegészülve. A 16 szerzett érem kiváló eredemény, a kiemelt budapesti egyesületekkel szemben is sikerült megtartani a pozíciónkat, büszke vagyok a csapatra. Mindez természetesen nem sikerülhetett volna támogatóink nélkül, ezúton is nagy köszönjük Győr városának a stabil hátteret.”

A csapat tagjai:

Albert Soma, Andor Benedek, Balog Gábor, Giczi Mátyás, Herman Szabó Péter, Hosszú Máté, Jakabos Zsuzsanna, Kammerer Kitti, Kennedy Valér Huba, Kochu Anton, Krstulovic Vladimir, Lakó Dorina, Megyesi Vanda, Nagy Anna Zsófia, Pózvai Kiara, Pózvai Olivér, Safrankó Sára, Sebestyén Dalma, Szabó Szebasztián, Szentes Bence, Vass Brigitta, Zámbó Virág

Részletes eredmények a negyedik napról:

“A” döntő

50m női mell

  1. Sebestyén Dalma

100m férfi pillangó

3. Szabó Szebasztián

100m női pillangó

3. Jakabos Zsuzsanna

4. Sebestyén Dalma

4x200m férfi gyors

6. (Hosszú Máté – Andor Benedek – Kennedy Valér Huba – Giczi Mátyás, délelőtt Krstulovic Vladimir)

4x200m női gyors

5. (Pózvai Kiara – Nagy Anna Zsófia – Jakabos Zsuzsanna – Sebestyén Dalma, délelőtt Zámbó Virág)

“B” döntő

200m női hátúszás

5. Lakó Dorina

Kapcsolódó témák: #Győri Úszó SE | #országos bajnokság | #úszás |