Eredményes évet zár a Fehér Miklós Labdarúgó Akadémia

Mireider Máté Fotó: MekliZ Fotó
2023.12.15. 17:02

A labdarúgó gimnázium évzáró ünnepségén köszöntötték a korosztályok legjobbjait, és több egyéb díjat is átadtak, valamint az év legjobb játékosának járó Fehér Miklós-díjat is kiosztották.

A Magvassy Mihály Sportcsarnokban tartott ünnepségen az Akadémia mindegyik szak- és korosztálya képviseltette magát. A gyerekek izgatottan várták az eseményt, hiszen a beszédek után díjakat is osztottak ki: a korosztályok legjobbjai mellett díjazták a legjobb tanulókat és az év focistáját is.

Az ünnepség előtt külön köszöntötték a megjelent labdarúgókat, és Szabó Ottó ETO-legendát is, aki 350 alkalommal lépett pályára a Rába ETO csapatában. A legendás labdarúgóval nyáron készítettünk interjút.

Szabó Ottó (fehérben)

Az ünnepséget Nagy Balázs, a Győri Nemzeti Színház színészének előadása nyitotta. Mint azt az előadó elmondta: nagy megtiszteltetés neki a lehetőség, és igyekszik a fiataloknak példát mutatni azzal, hogy rendszeresen sportol, hiszen maratonfutóként is aktív.

Nagy Balázs

Tóth Miklós, az ETO klubigazgatója beszédében először is megköszönte a játékosoknak, hogy mennyi energiát fektetnek a sportba. A klubigazgató kiemelte: a győri önkormányzattal közösen keresik a lehetőséget, hogy új pályákat, edzőközpontot építhessenek, és még jobb feltételeket teremthessenek az akadémisták számára. Példaként kiemelte Milos Kerkezt, aki szintén játszott a Fehér Miklós Akadémián, most pedig az angol élvonalban játszik. Ha ő meg tudta csinálni, akkor ti is meg tudjátok! Edzettek, tanuljatok, képezzétek magatokat, így válhat belőletek jó játékos, értékes ember! – biztatta a fiatalokat.

Tóth Miklós

Havas Máté, az Akadémia igazgatója azt mondta: a tíz hazai kiemelt akadémia közül a Fehér Miklós Akadémia elsőként lépett új útra. Mint részletezte: elsőként szereltek kamerarendszert minden pályára, amellyel elemezni tudják a meccseket és az edzéseket, valamint egy holland céggel is kötöttek egy együttműködést, ami szintén az elemzést, felkészülést segíti. „Minden játékosról pontos adatokkal rendelkezünk, ezáltal biztosított az egyénre szabott felkészítés” – mondta Havas Máté. „Az egyénnek kell központban lennie” – fogalmazta meg az igazgató, utalva arra, hogy a képzések során figyelembe veszik a gyerekek egyéni igényeit.

Havas Máté

Ezután következett a díjak átadása. Az év akadémiai játékosának járó díjat Vingler László kapta (vele nemrég hosszabbított az ETO szerződést), míg a legjobb tanulónak járó díjat Orbán Máté vehette át. Minden korosztályban és szakosztályon díjazták a korcsoport legjobbjait, a gyerekek pedig hangos taps közepette örültek egymás sikerének.

A díjakat a klub vezetői mellett Köteles László, az ETO sportigazgatója, és Szeles Szabolcs, Győr sportért is felelős alpolgármestere adta át a fiatal tehetségeknek.

A klub egy rövid videót is közzétett az ünnepség legszebb pillanatairól, a díjak átadásáról.

Képgalériánk az átadó ünnepségről, benne a díjazottakkal is:

Kapcsolódó témák: #Fehér Miklós Akadémia |