Szabó Ottónak gyógyírt jelentene a feljutás az élvonalba

Pécskai István Fotó: Marcali Gábor
2023.06.12. 18:46

Jubileumi esztendő az idei az ETO FC labdarúgócsapata számára, amely hatvan, negyven és tíz évvel ezelőtt is aranyérmes lett az élvonalban. Ebből az apropóból cikksorozatot indítottunk, amelyben bemutatjuk az 1963-as, az 1983-as és a 2013-as felejthetetlen siker hőseit.

Szabó Ottó játékosként 350 élvonalbeli bajnokin viselte a Rába ETO mezét, és összesen 69 gólt szerzett. Három évtizedben (az 1970-es, az 1980-as és az 1990-es esztendőkben) is pályára lépett zöld-fehér színekben. A 80-as években két bajnoki aranyat, két ezüstöt és egy bronzot nyert a győri együttes tagjaként.

A 40 éves jubileum apropóján nemrégiben köszöntötték az 1983-as bajnokcsapat játékosait a klub székházában. Szabó Ottó számára felemelő érzés volt találkozni nemcsak az egykori csapattársakkal, hanem az 1963-as és a 2013-as aranyérmes együttes tagjaival is.

„Örülök, hogy ilyen sokan összejöttünk, sajnos ugyanis ritkán van rá alkalom. A mi csapatunk tagjai is szanaszét szóródtak, van, akivel csak az ehhez hasonló, különleges eseményen találkozom. Az 1963-as gárdából csupán Keglovich Laci bácsival tartom a kapcsolatot, most szerencsére a többiekkel is tudtam beszélgetni. A tíz évvel ezelőtti bajnokok közül persze sokakkal gyakran össze szoktam futni. A régi emlékeket ma már kevésbé emlegetjük fel, de azért persze egy-két poén elhangzik, ami alapján aztán nosztalgiázunk” – mesélte Szabó Ottó a Győr+ Médiának.

A legendás focista tavaly szívműtéten esett át. Bár hosszú út vezet a gyógyulásáig, szerencsére ma már sokkal jobban érzi magát.

„A körülményekhez képest jól vagyok. Ami pozitívum, hogy folyamatosan, hónapról hónapra, és mondhatjuk, hogy napról napra javul a helyzetem. Kezd minden visszatérni a régi kerékvágásba. Áprilisban volt egy éve az a szörnyű nap, szerencsére már túlléptem rajta, igyekszem nem gondolni rá” – jegyezte meg Szabó Ottó.

Természetesen nem boldog amiatt, hogy az ETO évek óta a másodosztályban szerepel.

Nem tudom, mikor lesz újra bajnokcsapata az ETO-nak. A szurkolókhoz hasonlóan én is örülnék neki, ha ismét az élvonalban játszana a csapat. Bízom benne, belátható időn belül ez megtörténik, mindannyian azt szeretnénk, ha sikerülne kivívni a feljutást az NB I.-be– mondta Szabó Ottó, akinek talán gyógyírt is jelentene, ha szeretett klubja az élvonal mezőnyéhez tartozna.

Kapcsolódó témák: #ETO | #futball | #labdarúgás |