Építők Vitorlás Kupa: második helyezett a Széchenyi István Egyetem csapata

Fotó: Széchenyi István Egyetem
Győr+
2022.09.22. 10:45

Az előkelő második helyen végzett kategóriájában a balatonfüredi Építők Vitorlás Kupán a győri Széchenyi István Egyetem csapata a napokban. Az egység a Jégvirág fedélzetén mutatta meg tehetségét és a sport iránti elkötelezettségét.

A Széchenyi István Egyetem kiemelten fontosnak tartja, hogy minél több kapcsolódási lehetőséget kínáljon a sport világához, valamint hogy infrastruktúrájával támogassa a sportolni vágyókat. Éppen ezért nagy büszkeség, hogy az intézmény útlaborjának (SZE LAB ROAD) kollégáiból és hallgatókból álló csapata a napokban nagy sikerrel vett részt az Építők Vitorlás Kupán, Balatonfüreden, ahol az építőmérnöki szakma jeles képviselői évről évre megmérettetik magukat.

A sporteseményen összesen hét kategóriában mérték össze a legénységek tudását és a hajók szélfogó képességét.

Fotó: Széchenyi István Egyetem

Nagy Richárd hozzátette, a verseny két fordulóban zajlott. „A délelőtti futam csaknem három kilométer hosszú pályáját kategóriaelsőként teljesítettük Nautic 311 típusú hajónkkal.  A délutáni futamot megelőzően a Balaton vizén a szélvadászat volt jellemző, majd befújt a gyenge négy-öt csomós szél, így egy rövidebb, körülbelül másfél kilométer hosszú, de annál izgalmasabb pályát választottak a szervezők. Ezen másodikként értünk célba. Így – a vitorlázási szabályoknak megfelelően – az előkelő második helyezést érte el kategóriájában az Útlabor csapata Jégvirággal” – tudtuk meg a részleteket.

A győri egyetem Tóth Gábor irányította csapata összetettben a 20. helyezett lett a 40 hajóból.

Forrás: Széchenyi István Egyetem

Kapcsolódó témák: #Széchenyi István Egyetem | #vitorlázás |