Első kupagyőzelmükre készülnek a győri kosaras lányok

Nagy Roland Fotó: Nagy Gábor
2024.03.15. 10:05

Március 16-án és 17-én Győrben, az Egyetemi Csarnokban rendezik a Killik László női kosárlabda Magyar Kupa négyes döntőjét.

Győr negyedik alkalommal ad otthont az eseménynek, eddig kétszer jelenlegi helyszínen, egyszer pedig az Audi Arénában játszottak a csapatok. A házigazda győri csapat története során még soha nem nyerte meg a kupát, ezúttal Cziczás László vezetőedző együttese történelmet írna egy végső sikerrel. A zöld-fehérek két ezüst- és három bronzéremmel már büszkélkedhetnek, már csak az arany hiányzik az éremkollekcióból.

Fotó: Nagy Gábor

A kupagyőzelem nagyon nehéz feladat lesz, hiszen a szombaton 20 órakor kezdődő elődöntőben a bajnoki listavezető Diósgyőr lesz Török Ágnesék ellenfele. A másik ágon a Sopron a Vasas Akadémiával meccsel a fináléba kerülésért, ez a találkozó 17 órakor kezdődik.

„Azt gondolom, hogy nagy lehetőség előtt állunk, hiszen hazai pályán harcolhatunk a Magyar Kupáért, attól függetlenül is, hogy tudjuk, milyen út vezethet addig. Nagyon várjuk, nagy kihívás előtt állunk, de a csapat készen áll arra, hogy megugorja az akadályt. Becsületesen készülnek a lányok és rendkívül motiváltak. Szombaton este, remélhetőleg szép számú közönség előtt, szeretnénk végrehajtani azt a bravúrt, ami magyar csapatnak idén még nem sikerült, hogy legyőzzük a Diósgyőrt” – mondta Cziczás László, a SERCO UNI Győr vezetőedzője. A Magyar Kupa-hétvége előtt a hazaiak válogatott játékosa, Ruff-Nagy Dóra is bizakodva várja az elődöntőt.

Fotó: Nagy Gábor

„Múlt héten már játszottunk velük, és én azt gondolom, főleg úgy, hogy irányító nélkül kellett azon a mérkőzésen játszaniuk a többieknek, extra jó mérkőzést játszottunk, persze voltak apró hibák, amit nyilván héten megpróbálunk elemezni és kijavítani. De azt gondolom, ha ez sikerül, akkor egy hasonló színvonalú, jó hangulatú mérkőzés tudunk játszani szombaton a Diósgyőr ellen, és még reméljük, a szerencse is mellénk áll.

A Magyar Kupa négyes döntőjében vasárnap az elődöntő két vesztese 16.45-kor vívja a bronzmeccset, míg a fináléban az elődöntők győztesei 19.45-kor találkoznak.

Kapcsolódó témák: #Győr | #Magyar Kupa | #női kosárlabda | #sport |