Hirdetés
Férfi Kézilabda BL

Elhalasztották a Szeged-PSG mérkőzést

Fotó: MOL-Pick Szeged/Facebook
mti
2020.09.15. 13:48

A találkozót csütörtökön játszottak volna a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének első fordulójában.

Hirdetés

Az európai szövetség (EHF) honlapjának keddi híradása szerint a szegediek egyik játékosa megfertőződött a koronavírussal. Az esetről a klub hétfőn tájékoztatta az EHF-et, amely elrendelte a csütörtöki mérkőzés elhalasztását, mivel az egész csapatnak hatósági karanténba kellett vonulnia.

A találkozó új időpontját a két klub illetékeseivel együtt jelöli majd ki az EHF.

Hirdetés

Az M4 Sport keddi, Sporthíradó című műsorában Szűcs Ernő Péter klubelnök elmondta, hogy megérkeztek az első tesztek eredményei, amelyek kimutatták, hogy jelenleg nem egy, hanem öt fertőzött játékosuk van. A második tesztelésre csütörtökön kerül sor.

Hozzátette, nem tudják, hogy lejátszhatják-e a PSG elleni meccset a közeljövőben.

 „Nem tudjuk, hogy lesz-e annyi emberünk, aki játékra alkalmas, vagy egyáltalán nem fogunk tudni mérkőzést játszani” – fogalmazott.

A Sportkórház álláspontja szerint a tünetet nem produkáló kézilabdázóknak legalább kettő, legfeljebb négy hetet, a tünetet produkálóknak pedig hat hetet kell kihagyniuk, ennyi ideig edzeniük sem szabad. Éppen ezért Szűcs Ernő Péter jelezte, nem tudja, mikor folytatódhatnak a közös gyakorlások.

Az már biztos, hogy a szegediek a szombatra tervezett, Cegléd elleni bajnoki mérkőzésüket is elhalasztották, a Kielcében sorra kerülő jövő heti BL-meccs sorsa egyelőre bizonytalan.

Kapcsolódó témák: #Bajnokok Ligája | #kézilabda | #koronavírus |
likeold
a fb oldalunkat