Sport

Egyre népszerűbb a ritmikus gimnasztika Győrben

Fotó: Ficsór Dávid
Ficsór Dávid
2021.07.16. 13:17

2018 óta egyre népszerűbb a ritmikus gimnasztika Győrben. 2019-ben alapították az ETO Ritmikus Gimnasztika Sport Kft.-t, 2020-tól pedig már ETO RG Győr néven versenyeznek a lányok az országos bajnokságokon és a szövetségi versenyeken.

Az elmúlt három év igazi sikertörténet a sportág győri felbukkanása óta. A napokban éppen a nyári edzőtáborok zajlanak az ETO Parkban.

Július ötödikén kezdték a felkészülést. Négy héten keresztül 90 iskolás korú és 20 óvodás korú leány igyekszik elsajátítani a sportág sava-borsát. Évről-évre nő az érdeklődők, így a tagok száma is az ETO RG-n belül. Kétségtelenül egyre népszerűbbé válik ez a sportág, nem csak Győrben, az országban is. Az ETO RG Győr vezetőedzője négy évesen kezdte el ezt a sportágat, egészen 18 éves koráig versenyzett, ezt követően döntött úgy, hogy a rengeteg tapasztalatát gyermekek nevelésére fordítja.

Az ETO-nál Varga Kittivel és Hegyi Tamarával dolgoznak azon, hogy egyre több leányt ismertessenek meg a ritmikus gimnasztikával.

„Szeretnénk minél több eredményes versenyzőt kinevelni, egy-egy válogatott sportolót adni az országnak, és szeretnénk minél jobban szerepelni a különböző versenyeken. Én úgy gondolom, hogy erre minden esélyünk meg van, hiszen nagyon sok tehetséges gyermekünk van. Emellett fontosnak tartjuk a hobbisportot is, azt, hogy minél többen megszeressék magát a sportolást a ritmikus gimnasztikán keresztül” – mondta a Győr Plusznak Kovács Ágnes vezetőedző.

Akinek kedve támad csatlakozni az ETO RG Győr csapatához, az a közösségi médiában keresse a klub elérhetőségeit, várják szeretettel az új jelentkezőket.

TV-s szerkesztő: Ficsór Dávid

Kapcsolódó témák: #híradó | #ritmikus gimnasztika |