Győri ETO Hockey Club

Egyre népszerűbb a jégkorong Győrben

Fotó: Rózsa Tamás
Nagy Roland
2021.01.28. 15:17

A nyáron átadott Nemak Jégcsarnokban játssza Erste Ligás mérkőzéseit a Titánok jégkorongcsapata. A felnőttegyüttes Székesfehérvárról költözött Győrbe, így az ETO Hockey Club fiataljai számára kézzelfogható közelségbe került az, hogy helyi élvonalbeli együttesben folytassák pályafutásukat, ha kiemelkedően teljesítenek. Nagy Ákos klubmenedzserrel beszélgettünk.

A szezon nehezen indult a vírushelyet miatt, azóta viszont meccsdömping közepén van a gárda, a fiúk huszonöt találkozót játszottak le eddig, és versenyben vannak a rájátszást érő helyért a tízcsapatos bajnokságban.

A vírus miatt zárt kapuk mögött lépünk jégre a hazai meccseken, az első három találkozóra még bejöhettek a szurkolók, akkor jóval ötszáz felett volt a nézőszám. Nem áll rosszul a csapat, küzdünk a rájátszásért, ez volt a reális célja a fiatal együttesnek. Az alapszakasz valószínűleg február végén zárul. Sűrű a versenynaptár, és még vannak elmaradt meccseink, napról napra változik a helyzet, és ez az utánpótlás korosztályoknál is így van.

Utánpótlás vonalon mi újság a klubnál?

Rendkívül népszerű a sportág a városban, az óvodáskortól az U21-es korosztályig vannak csapataink, a piramis alja a legszélesebb, több mint nyolcvanan vannak a legkisebbek. Összesen körülbelül kétszázhatvan játékos edz nálunk, ez a létszám háromszáz felettire egészül ki a műkorcsolya szakosztállyal. Dübörögnek az utánpótlás-bajnokságok, és ezek a csapataink nagyon szép sikereket érnek el. Az U21-es, vagyis a junior együttesünk a hatodik helyen áll a bajnokságban, és olyan nagy klubokat előz meg, mint a Fradi vagy a Dunaújváros. Az önkormányzat mindenben támogatja a klubot, a fiatalok képzésében is. Sajnáljuk, hogy a vírushelyzetet a közönségkorcsolyázás szenvedte meg a legjobban, de bízunk abban, hogy 2021-ben mindent bepótolhatunk.

A világszínvonalú létesítmény eddig nem tapasztalt lehetőségeket biztosít a sportolóknak.

Az ország legmodernebb jégcsarnoka sok minden más mellett alkalmas arra, hogy egész évben kiváló minőségű jégfelületet biztosítson. Nyáron például egy fejlesztő tábort szerveznek a Győrhöz erősen kötődő Bartalis testvérek, Balázs és István. Ez egyedülálló az országban, tavaly százhetven fiatal vett részt ezen a programon, biztos, hogy ezúttal is teljes létszámmal dolgozhatnak majd a tehetségek, az új csarnokban sokkal jobb körülmények között, mint eddig.

Kapcsolódó témák: #Győr | #Győri ETO Hockey Club | #jégkorong | #Titánok |