Labdarúgás

Egykori győri döntötte el a meccset

Fotó: eto.hu
Győr+
2021.01.09. 13:19

A WKW ETO FC Győr NB II-es labdarúgócsapata a fővárosba látogatott, ahol az első felkészülési mérkőzésén a Magyar Futball Akadémia Utánpótlásközpontjában Budapest Honvéddal egy jó iramú, kiegyenlített meccset játszott.

Budapest Honvéd – WKW ETO FC Győr 1-0 (1-0)

Budapest, Honvéd-MFA Utánpótlásközpont zártkapuk mögött. V.: Csonka (Aradi, Horváth Z.)

Budapest Honvéd: Tujvel – Batik, Kamber, Lovric, Bocskay, Szendrei, Tamás, Hidi, Zsótér, Gazdag, Balogh N. Vezetőedző: Pisont István.

WKW ETO FC Győr: Gundel-Takács – Kovács K., Lipták, Temesvári, Kerkez, Kiss M., Vashkeba, Berki, Májer, Farkas B., Szuhodovszki. Vezetőedző: Csató Sándor.

Gsz.: Kamber (25’)

Mindjárt első fellépésén komoly játékerőt képviselő ellenféllel szemben lépett pályára a WKW ETO FC Győr csapata. A találkozóra a Budapest Honvéd edzőpályáján, a Magyar Futball Akadémián került sor. Különböző okok miatt több játékosára sem számíthatott az első felkészülési mérkőzésen Csató Sándor vezetőedző. Priskin Tamás, Szimcso Viktor, Sipőcz Bence, Múcska Viktor, Vankó Imre és Király Botond volt kénytelen kihagyni az összecsapást sérülés vagy betegség miatt.

A mérkőzést a minden igényt kielégítő, ultramodern Magyar Futball Akadémia Utánpótlásközpont egyik füves pályáján játszották a csapatok. A nagyon nagy iramú első félidőben több gólszerzési lehetőség is adódott mindkét kapu előtt, de ezekből gól csak a 25. percben született, amikor egy felívelt szabadrúgás után Gundel-Takács öklözte az égbe a labdát, amit ezután négy méterről a volt győri játékos, Djordje Kamber fejelt a kapuba 1-0.

Az első félidő egészében kiegyenlített, élvezetes játékot mutattak be a csapatok. A szünetben mindkét csapat sort cserélt, nálunk egyedül Kiss Máté futott ki a második félidőre is. Ebben a játékrészben már valamelyest csökkent az iram, de ugyanolyan kiegyenlített volt a játék, mint az első negyvenöt percben. A Honvéd Aliji lövése után kapufáig jutott, míg az ETO-ból a 84. percben Erdei Milán veszélyeztetett, lövését Tujvel bravúrral tudta hárítani.

Első mérkőzésnek tökéletes volt, különösen az első félidőben bemutatott játék és iram, folytatás szerdán az Újpest ellen. – tette közé az eto.hu.

Đorđe Kamber nyáron a Győr+ Médiának adott exkluzív interjút:

Kapcsolódó témák: #labdarúgás | #WKW ETO FC |