Egykori gyirmóti gólvágót igazolt a Ferencváros

HAK Fotó: fradi.hu
2023.06.01. 18:05

Sejteni lehetett, hogy nem marad a Paksi FC alkalmazásába az egykori gyirmóti labdarúgó, Varga Barnabás, aki a tolnai csapat gólkirálya lett és a magyar válogatottban is bemutatkozhatott. A Ferencváros csapott le a csatárra.

Varga Barnabás 2019 telén csatlakozott az NB II-es Gyirmót FC Győr csapatához. Az első teljes szezonjában már megmutatta képességeit, hiszen 24 mérkőzésen 12 gól szerzett, amellyel tevékenyen kivette a részét abban, hogy a Gyirmót a bajnoki dobogó második fokán végzett és feljutott az élvonalban. Varga az élvonalban sem eresztett le, 29-szer viselte a sárga-kékek mezét az első osztályban, 13 gólt szerzett és 6 gólpassz is a nevéhez fűződik.

A csatár teljesítményére felfigyelt a Paksi FC, amely le is igazolta, s a döntésük nagyon is jónak bizonyult: Vargának köszönhetően zsinórban harmadszor a Paks adta az élvonal gólkirályát, imponáló gólkülönbséggel. Barnabás 31 bajnokin 26 gólt szerzett és kiosztott 2 gólpasszt, teljesítményénének köszönhetően nem csak a gólkirályi címet, hanem a szezon legjobb férfi labdarúgójának járó díjat is kiérdemelte.

Sejteni lehetett, hogy nem marad a tolnaiknál, s erre utalt Bognár György lépése, hogy az utolsó bajnoki meccsen már a keretbe sem jelölte az ismét válogatott meghívót is kapó játékosát. Egy interjúban meg is jegyezte: nem akarta kockáztat Barna esetleges sérülését, hiszen az ő érékesítéséből lesz meg a csapat következő szezonra való költségvetése…

Legtöbben külföldre tippeltek volna, hiszem előbb Hahn János, majd Ádám Martin is határon túlra szerződött a gólkirályság után, ám Varga Barnabás maradt Magyarországon: a Ferencváros hívását fogadta el, ahol június 1-jén jelentették be a leigazolását:

„Úgy gondolom, hogy a válogatott bemutatkozás és a Ferencvároshoz igazolni Magyarországon a csúcs. Úgyhogy nagyon örülök és büszke vagyok rá, hogy mostantól a Fradi játékosa lehetek. Szeretném minél több góllal segíteni a csapatot, mind a bajnokságban, de főleg a Bajnokok Ligájában és bárhol, ahol szükség van rá!” – nyilatkozta a fradi.hu-nak a válogatott játékos miután alírta a szerződését.

Kapcsolódó témák: #Gyirmót FC | #labdarúgás | #magyar válogatott |