Egyetemi curling kupa Győrben!

Győr+ Fotó: Győri ETO HC
2023.11.29. 17:35

A Győri ETO Hockey Club curling szakosztálya, a Széchenyi Egyetemmel és a Magyar Curling Szövetséggel együttműködésben, első ízben szervez országos egyetemi curling tornát a Győri Jégsport Központban.

A Magyar Curling Szövetség célja, hogy a curling sportágban is hivatalos MEFOB (Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokság) győztest lehessen hirdetni a közeljövőben. Ennek egyik első lépcsőfokaként – első ízben a sportág történetében – egyetemi curling bajnokságot szerveznek november 30-án a Győri Jégsport Központban.

Az előzetes nevezések alapján összesen nyolc csapat fog a tornán részt venni, amelyek között három egyetem és két középfokú szakképző intézmény diákjai mérik össze tudásukat ebben a téli olimpiai sportágban.

A kupára a házigazda Széchenyi Egyetem három csapata mellett, az Óbudai Egyetem és a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem (TF) egy-egy csapata is nevezett. Mellettük a győri Bercsényi Miklós Közlekedési és Sportiskolai technikum két csapata és a Czuczor Gergely Bencés gimnázium végzős diákjai is képviseltetik magukat.

Az esemény 2023. 11. 30-án, 10.00-tól 13.00h között kerül megrendezésre a Győri Jégsport Központban. Az eredményhirdetés várható időpontja 12.45h.

A Győri ETO HC szeretettel vár minden érdeklődőt!

Kapcsolódó témák: #curling | #Széchenyi István Egyetem |