Egyetemi bajnok kéziseket köszöntöttek

Fotó: Vig Norbert
Zombai-Kovács Ákos
2022.06.24. 13:12

A Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokságon első helyezést elért Agrofeed ETO-UNI Győr férfi kézilabda csapatát köszöntötte pénteken a polgármester és a területet felügyelő alpolgármester. Dr. Dézsi Csaba András és Radnóti Ákos személyesen gratuláltak a gárdának és adták át a város ajándékcsomagját a sportolóknak és vezetőiknek. A polgármester kiemelte, ezek a fiatal sportolók a többi fiatal számára lehetnek példaképek, amellett, hogy Győrnek is komoly büszkeséget szereztek.

„A sport azért jó, mert egészséges, az pedig, hogy Ti bajnokok lettetek azért is szuper, mert példát mutattok kortársaitoknak, a többi fiatalnak” – mondta a rendezvényen dr. Dézsi Csaba András. „Én is sportoltam, sőt voltam csapatban én is magyar bajnok, nagyon jól tudom, megnyerni egy dolog a bajnoki címet, utána azt megvédeni még nehezebb feladat, ráadásul elvárás is” – tette hozzá a polgármester.

„Öröm számomra, hogy a közelmúltban a győri egyetem női kosárlabda csapata nyert ugyancsak országos bajnokságot, most pedig a fiú kéziseket köszönhetjük ugyanezen okból” – fogalmazott a városvezető. „Bízom benne, hogy ez a csapat vagy ennek a csapatnak a magja hamarosan fel tud majd jutni az első osztályú férfi kézilabda bajnokságba és a korábbi legendás győri gárda nyomdokaiba lép” – emelte ki a polgármester.

„Mi, győri városvezetők nagyon büszkék vagyunk a sportolóinkra és a csapatainkra, akkor is ha nem nyernek, de jól szerepelnek, de ha bajnokságot tudnak nyerni, az a legnagyobb büszkeség számunkra” – mondta a rendezvényen Radnóti Ákos. „Jó egyetemünk van, ahol sokan a tanulás mellett sportolnak is, ők pedig ilyen kiváló eredményekre képesek, mint a férfi kézilabdázók” – tette hozzá a sportot felügyelő alpolgármester.

Egységesek voltunk a bajnokságban és sokat számított az is, hogy ezek a srácok nem csak az egyetemi, de a klubcsapatban is együtt játszanak, megérdemelten lettünk országos egyetemi bajnokok” – fogalmazott Deáki István, az Agrofeed ETO-UNI Győr vezetőedzője.

A programon résztvevő játékosok és a klub vezetői a gratuláció mellett oklevelet és város ajándékcsomagját is átvehették.

Galéria: Vig Norbert

TV-s szerkesztő: Zombai-Kovács Ákos

Kapcsolódó témák: #híradó | #kézilabda | #köszöntés |