Egy meccsére sem tudott eddig teljes keretével kiállni a SERCO UNI Győr

Győr+ Fotó: gyorikosar.hu
2023.10.22. 13:15

A hétvégi bajnoki szünetben Cziczás László vezetőedzővel készült interjú, aki a győri női kosárlabda-csapat eddigi szezonbeli teljesítményét értékelte.

A csapat hat tétmérkőzésen van túl a 2023/24-es szezonban, három magyar bajnoki mellett, három Euroliga-találkozót vívott meg. A Tippmix női NB I-ben a Vasast, a BEAC-ot és a BKG-t megverték, míg az Euroligában még várat magára az első siker. Ezen a hétvégén nem lépnek pályára a lányok, így most van idő reflektálni az eddig látottakra.

„A magyar bajnokságban eddig veretlenül állunk, igaz, legutóbb a BKG ellen idő kellett bemelegedni a meccsbe – kezdte Cziczás László mondandóját. – Ettől függetlenül a Vasas és a BEAC elleni magabiztos győzelmek jó irányt mutatnak a csapatkohéziót illetően.”

„Ezen a gondolatmeneten haladva, a BKG ellen már látszódott egy eddig folyamatosan fennálló problémánk, mégpedig, hogy eddig egyetlen meccsen sem sikerült a teljes keretünkkel kiállni, pedig már hat tétmérkőzésen túl vagyunk. Sérülések, betegségek és egyéb apró problémák hátráltatták nemcsak a pályán mutatott teljesítményünket, hanem a teljes felkészülést is. Amikor végre láttuk a fényt az alagút végén, hogy esetleg lehetőségünk lesz a Bologna ellen teljes kerettel felállni, jött Dubei Debóra szemsérülése, akinek a teljes felépülése még pár hetet igénybe fog venni” – folytatta Cziczás.

„Csak hogy egy kis pozitívumról is beszéljünk – csapott át kellemesebb témába Cziczás László –, az öltözőben kiváló a hangulat. A lányok jól kijönnek egymással és kizárólag a közös cél lebeg mindenki szeme előtt. A légiósigazolások hozzák a tőlük várható magas szintet, amire nagy szükségünk van az Euroligában és a magyar bajnokságban egyaránt. Destiny Slocum munkamorálja példaértékű, edzéseken is azon az ezer fokon izzik, mint amit mérkőzéseken láthatott a közönség. Az utóbbi összecsapásokon egyik legjobbunk volt. A másik extrán teljesítő játékos Kristine Anigwe, aki az eddigi három Euroliga-forduló során kétszer is bekerült a legjobbak közé. A palánk alatti munkája lenyűgöző, lepattanózásban és pontokban is kiemelkedik. Mellettük a magyar mag kiválóan végzi munkáját, mindenki apait-anyait belead, legyen szó főszerepről, vagy éppen epizódszerepről.”

„A szezon még hosszú, és hiszem, hogy ezek a kezdeti nehézségek csak ideig-óráig állnak majd fenn. Küzdünk minden egyes mérkőzésen, erre nem lehet panasz, és amint megtaláljuk a magunk ritmusát, az európai porondon is érkeznek majd az eredmények. Addig is kérjük minden szurkolónkat, hogy olyan elánnal álljanak ki mellettünk a hazai mérkőzéseken, ahogyan eddig is!” – zárta mondandóját a vezető edző.

A teljes interjú elolvasható ide kattintva! Forrás: gyorikosar.hu

Kapcsolódó témák: #Győr | #női kosárlabda | #SERCO UNI Győr | #sport |