Egy jó edző folyamatosan tanul

Győr+
2023.09.11. 21:03

Az új szezontól Léránt Gábor csatlakozott a SERCO UNI Győr szakmai stábjához, így Cziczás László vezetőedző munkáját Fűzy-Antolovics Adél másodedzővel közösen segíti.

A fiatal szakember Pápán nőtt fel, ott járta ki az általános és középiskolát, és ott is kezdett el kosárlabdázni.

„Talán hatodik osztályos lehettem, amikor kiválasztottak az ottani utánpótlásban, majd a szorgalmamnak köszönhetően tizenhat évesen már bemutatkozhattam a felnőttcsapatban, de jobbára perceket kaptam csak” – kezdte a fiatal edző, aki aztán Szombathelyre került, a főiskolán folytatta tanulmányait, de az edzősködést Pápán kezdte el, illetve párhuzamosan az szombathelyi csapattal az NB II-ben is játszott.

„Pápán a helyi utánpótlásbázisban lett csapatom, de aztán egy évre kiköltöztem Londonba. Ennek a sporthoz nem, sokkal inkább az élethez volt köze. A nyelvtanulás, az önállósodás miatt mentem ki, nagyon hasznos volt, sokat tanultam az emberekkel való bánásmód területén” – fogalmazott Léránt Gábor, akit az terelt az edzősködés felé, hogy sok jó és rossz edzővel találkozott, és szerette volna, ha azt a tudást, amit felhalmozott, elsősorban természetesen a pozitívumokat, át tudja adni másoknak.

„Ez egy olyan szakma, ahol az önfejlesztésnek sosincs vége, folyamatos tanulást igényel, és ezzel élni is szeretnék – mondta a tréner, aki a Testnevelési Egyetemen szerzett mesterdiplomát, majd megpályázott egy állást a debreceni kiemelt állami akadémiánál, ahol az U20-as és az U23-as csapatnál másodedzői pozícióba került, az első évben egy svéd edző mellett dolgozott, a másodikban pedig Horváth Imre mellett.

Bízom benne, maximálisan ki tudom szolgálni Cziczás Laászlót, a videóelemzésekkel, a statisztikákkal olyan információkat tudok nekiadni, melyeket be tud építeni az edzésekbe, a meccsekbe, emellett a fiatalokból is minél többet szeretnék kihozni az egyéni edzések segítségével” – mondta végezetül Léránt Gábor.

Forrás és a teljes interjú: gyorikosar.hu

Kapcsolódó témák: #Győr | #női kosárlabda | #UNI Győr |