Dupla etióp siker, szenzációs magyar 24. hely a női maratonon!

Szigeti Sándor Fotó: MTI/Derencsényi István
2023.08.26. 09:35

A mosonmagyaróvári Szabó Nóra csodálatos versenyzéssel az előkelő 24. helyen végzett női maratonfutásban a budapesti atlétikai világbajnokságon.

Reggel hétkor kezdődött a női maratonfutás, a versenyzők a Hősök teréről rajtoltak, majd az Andrássy úton és a Lánchídon áthaladva a Várbazár környékén vezetett útjuk, csodás környezetben, 10 kilométeres köröket megtéve.

Az egyre fokozódó hőség komoly kihívás elé állította a résztvevőket, többen kénytelenek voltak feladni a versenyt, amelyet több ezer ember követett nyomon a helyszínen a paravánok mögül, lelkesen buzdítva a futókat.

Szabó Nóra (Fotó: MTI/Derencsényi István)

A végén Amane Beriso Shankule és Gotytom Gebreslase révén dupla etióp siker és marokkói bronz (Fatima Ezzahra Gardadi) született, számunkra viszont a legkellemesebb meglepetés a mosonmagyaróvári Szabó Nóra elképesztő futása, aki kiváló, 2:33:28 órás eredménnyel az előkelő 24. helyet szerezte meg a világ legerősebb mezőnyében úgy, hogy még a végére is maradt ereje hajrára és előzésre. Nóra ezzel a futással az ötödik legjobb európai lett.

Néztem a kilométereket, de már nem tudtam se osztani, se szorozni, csak azt láttam, hogy folyamatosan előzőm az előttem lévőket” – fogalmazott Nóra a versenyt követően.

A másik magyar résztvevő, Kovács-Garami Katalin az 57. lett.

Eredmények:
1. és világbajnok:   Amane Beriso Shankule (Etiópia) 2:24:23 óra
2. Gotytom Gebreslase (Etióp) 2:24:34
3. Fatima Ezzahra Gardadi (Marokkó) 2:25:17
…24. Szabó Nóra 2:33:28
… 57. Kovács-Garami Katalin 2:44:02