Dudás Ádám: Kivételes és összetartó csapatunk volt

Pécskai István Fotó: eto.hu
2023.07.30. 17:31

Jubileumi esztendő az idei az ETO FC labdarúgócsapata számára, amely hatvan, negyven és tíz évvel ezelőtt is aranyérmes lett az élvonalban. Ebből az apropóból cikksorozatot indítottunk, amelyben bemutatjuk az 1963-as, az 1983-as és a 2013-as felejthetetlen diadal hőseit.

Dudás Ádám pályafutása során komoly sikereket ért el az ETO-val. A tíz éve megszerzett bajnoki cím mellett egyszer ezüst-, háromszor pedig bronzérmes lett a gárdával az NB I.-ben. 95 első osztályú találkozón 13 gólt jegyzett a győri klub színeiben. Volt olyan szezon, amikor az első számú hazai sportnapilap az ősz legjobb játékosának választotta az élvonalban. A bajnoki arany megszerzését követő mámoros ünneplést soha nem felejti el.

Régóta várt a város arra, hogy az ETO megnyerje a magyar bajnokságot. Elképesztő volt az öröm, mindenki önfeledten ünnepelt, legyen szó rólunk, játékosokról, a stábtagokról vagy a szurkolókról. Akadtak ugyan futballisták a keretben, akiknek másik klubbal ez a bravúr korábban már összejött, de a legtöbben, beleértve engem is, az első bajnoki aranyérmünkre hajtottunk. Sűrű idényről beszélhetünk, amelynek különösen a második felében kiemelkedően teljesítettünk, komoly veretlenségi sorozattal is büszkélkedhettünk. A csapategységünknek köszönhettük a bajnoki győzelmet. A pályán és azon kívül is megvolt az összhang a játékostársak között. Gyakran jártunk össze a meccsek és az edzések után. Nemcsak a magyar labdarúgók, hanem a külföldiek is részt vettek ezeken a programokon. Még az aranyérem megszerzésének ötödik évfordulójára rendezett ünnepségre is sokan eljöttek, ami jelzi, kivételes és összetartó csapatunk volt” – mesélte lapunknak Dudás Ádám, aki 2009-ben tagja volt az egyiptomi U20-as világbajnokságon bronzérmet nyerő magyar válogatottnak.

Arról is beszélt, miért lehetett sikeres az ETO.

Nem cserélődött állandóan a keret. Kialakult egy mag a csapaton belül, amely az állandóságot képviselte. Emellett mindig olyan játékosok érkeztek, akik erősítést jelentettek” – tette hozzá a korábbi labdarúgó, akinek a sorozatos sérülések miatt sajnos fiatalon, mindössze 28 évesen be kellett fejeznie a játékos-pályafutását.

Rengeteget jelent számára, hogy családja mindig mellette áll.

„Gyönyörű feleségem, Tímea mindenben támogat, ami óriási erőt ad számomra a mindennapokhoz” – fogalmazott Dudás Ádám, akinek a visszavonulása óta már hat esztendő eltelt.

Egyvalami ugyanakkor nem változott: továbbra is a futball ez élete, nem akar elszakadni szeretett sportágától és az ETO-tól. Korábban masszőrként segítette a győri klubot, jelenleg pedig az U15-ös együttes asszisztensedzőjeként tevékenykedik.

Nagyon élvezem ezt a szerepkört. Hatalmas megtiszteltetés számomra, hogy az ETO lehetőséget adott az edzői karrierem elkezdésére. Teljesen más erényeket követel meg ez a munka, mint amihez futballistaként hozzászoktam. Igyekszem fejlődni trénerként, ezért folyamatosan képzem magam. Az a célom, hogy idővel szintet lépjek. Jelenleg az utánpótlásban dolgozom, de később szeretnék felnőttcsapatnál is edzősködni” – mondta Dudás Ádám.

Kapcsolódó témák: #ETO FC Győr | #Győr | #labdarúgás |