Női kézilabda NB I

Görbiczék irányításával győzelem a Debrecen ellen

Fotó: Vig Norbert
Győr+
2021.05.08. 17:35

A Fradi elleni vereség és a nyomában járó edzőváltás után először lépett pályára ma a Győri Audi ETO KC női kézilabda-csapata.

Nagyon nehéz időszakon ment keresztül a Győri ETO Audi KC csapata az elmúlt napokban. Miután ugyanis szerdán óriási meglepetésre 31-22-ra kikaptak a lányok a nagy rivális Fradi otthonában, egymás elleni jobb gólarányának köszönhetően a fővárosiak kerültek lépéselőnybe a bajnokságban.

A Fradi szerdai 9 gólos sikere azt jelenti, hogy ha a fővárosiak nem hibáznak a bajnokságból még hátralévő négy fordulóban, akkor övék lesz a bajnoki cím.

Danyi Gábort, az Audi ETO KC vezetőedzőjét a meccset követően felmentették a munkavégzés alól, a csapat felkészítésével a Debrecen elleni mérkőzésre Görbicz Anitát, Kun Attilát és Holanek Zoltánt bízta meg dr. Bartha Csaba, a klub elnöke.

A Fradi a mai meccsét simán nyerte Balatonbogláron (21-32), négy órától pedig az Audi Arénában a mieinkre várt a feladat, hogy kimásszanak a gödörből, és legalább ponthátrányba ne kerüljenek az FTC-vel szemben.

Amiben saját képességeiken kívül ezúttal is bátran bízhattak a lányok, azok a csapat mellett végig kitartó, és a mai nappal a lelátókra visszatérő győri szurkolók voltak.

Ám ennek ellenére sem indult jól a találkozó, döcögött a játék, a meccs elején a vendégeknél volt az előny, 4-4-nél tudtunk először egyenlíteni. A Debrecen a folytatásban is szívós maradt, és őrizte egygólos előnyét. A 17. percig kellett várni arra, hogy Lukács Viktória lövése után átvegyük a vezetést hazai pályán (10-9).

Innentől viszont megváltozott a meccs képe, és hamar tisztes előnyre tett szert az ETO. A 24. percben már 17-12 volt ide, félidőre pedig 19-13-as győri előnnyel vonultak le a csapatok.

A második félidőben pedig a Győr játéka egyre csak javult. A 35. percben Oftedal góljával már 10 gól volt az előny ide (25-15), és még itt sem volt vége: az 51. percben Amorim már 15 gólosra növelte az előnyt (35-20), amit a végére még megfejeltek további hárommal, így a lefújásra már 18 lett közte. A végeredmény:

Győri Audi ETO KC – Debrecen 41-23 (19-13)

Görbicz Anita: „Eléggé furcsa helyzet volt a mai, hiszen két-három nappal ezelőtt nem számítottam arra, hogy ma itt vezetőedzőként leszek jelen. Tudtam, hogy a lányoknak az elmúlt két-három nap után időre lesz szükségük ahhoz, hogy felvegyék a ritmust, ezért a mérkőzés elején sem voltam ideges. Inkább védekezésben voltak az elején hibáink, de utána sikerült rendeződnünk, és elkezdtek működni a gyors lerohanásaink. Innentől kezdve pedig a csapat elkezdte élvezni a játékot. Van még hova fejlődnünk, és akarunk is fejlődni, hiszen még jobbak szeretnénk lenni.”

Galéria: Vig Norbert

Korábban a témában:

Kapcsolódó témák: #Győri Audi ETO KC | #női kézilabda |