Tenisz

Djokovics nem enged a zsarolásnak, kihagyhatja az AO-t

Illusztráció: depositphotos.com
MTI
2021.11.29. 15:34

Amennyiben a szervezők nem enyhítenek az oltási kötelezettségen, a világelső szerb Novak Djokovics valószínűleg nem indul az év első Grand Slam-tornáján, a januári Australian Openen (AO).

A házigazd ausztrálok kijelentették, minden résztvevő játékostól elvárják, hogy be legyen oltva a koronavírus ellen. Djokovics egyelőre nem kommunikált róla, hogy kapott-e már vakcinát. Édesapja, Szrdjan Djokovics azonban azt mondta, fia teljesen kiakadt azon, hogy az oltáshoz kötik a részvételi lehetőséget. Az álláspontja szerint ez egyenlő a zsarolással.

,,Mindenkinek egyéni joga eldönteni, hogy beoltatja-e magát vagy sem. Senkinek nincs joga ahhoz, hogy belépjen a személyes terünkbe – idézte Szrdjan Djokovicsot a B92 nevű hírportál. – Ilyen körülmények között, a zsarolással valószínűleg nem fog játszani. És a helyében én sem tenném.”

Novak Djokovics kilencszer nyerte meg eddig az Australian Opent. 2021-ben is ő bizonyult a legjobbnak, és az ugyancsak húsz trófeát gyűjtött Roger Federerrel és Rafael Nadallal társbérletben csúcstartó a férfiak között a Grand Slam-győzelmek tekintetében.

Nadal már jelezte, hogy ott lesz a január 17-én rajtoló ausztrál nyílt teniszbajnokságon, a térdműtéte után még lábadozó Federer azonban hiányozni fog a mezőnyből.

Illusztráció: depositphotos.com

Kapcsolódó témák: #koronavírus | #oltás | #tenisz |