Davis-kupa győri teniszezőkkel

Fotó: Győr+ Archívum
Győr+
2021.11.02. 11:49

Véglegessé vált a teniszezők Davis-kupáján szereplő 18 válogatott kerete, így a magyar együttesé is, amelyben Fucsovics Márton, és Piros Zsombor mellett ott vannak a GYAC teniszezői, Valkusz Máté és Marozsán Fábián is.

A csapatban szintén szerepel majd Balázs Attila, aki az utóbbi években ugyancsak a Győri Atlétikai Clubot erősítette a hazai Szuperligában.

„Erősen bízom benne, hogy mindenki egészséges lesz, de azt tudni kell, hogy Balázs Attila ebben az esztendőben nem sokat tudott versenyezni. Valószínűleg ő a párosban tud majd a csapat segítségére lenni, az egyéni mérkőzéseket illetően pedig Fucsovics mellett a fiatalokra számítok. Azt is fontos tudni, hogy a Davis-kupa hetéig lehet cserélni, akár három játékost is meg lehet változtatni, de persze ez a forgatókönyv nálunk nem áll fent” – nyilatkozta Köves Gábor szövetségi kapitány.

A 121 éves Davis Kupa 2019-ben nagy átalakításon esett át, a férfi válogatottak versenysorozatának győztese egy 18 csapatos, egyhetes fináléból kerül ki, a hagyományos hazai és idegenbeli párharcokra már csak a selejtezőben kerül sor.

Az első ilyen tornát Madridban rendezték, tavaly elmaradt a koronavírus-járvány miatt, idén pedig a nemzetközi szövetség közölte, hogy – a korábbi tervekkel ellentétben – nemcsak a spanyol főváros ad otthont a finálénak november 25. és december 5. között, hanem Torinóban és Innsbruckban is lesznek mérkőzések. A magyar válogatott Torinóban az ausztrálok ellen kezd november 27-én, majd másnap a horvátokkal csap össze a D csoportban

Kapcsolódó témák: #davis-kupa | #magyar válogatott | #tenisz |