Hirdetés
Női kézilabda

Danyi: kiváló fizikai állapotban vannak az ETO kézilabdázói

Fotó: MTI/Krizsán Csaba
Győr+
2020.07.13. 19:54

Danyi Gábor vezetőedző szerint kiváló fizikai és lelkiállapotban vannak a Győri Audi ETO KC női kézilabdacsapatának játékosai.

Hirdetés

A tréner a felkészülési mérkőzések kezdete előtt tartott sajtónyilvános edzésen az MTI-nek elmondta, hogy a koronavírus-járvány okozta három hónapos edzéskiesés után „háromszoros akarással és hozzáállással kezdték el a munkát a lányok, és inkább visszafogni kell őket, nehogy megsérüljenek”.

„Nagyon ügyelünk arra, hogy lépésről lépésre építsük fel őket” – fogalmazott a szakvezető, aki hozzátette, a Bajnokok Ligája szeptemberre tervezett négyes döntőjének elmaradása miatt átalakították a felkészülést, amelybe kétszer három nap pihenőt iktattak. Délelőttönként fizikai alapozó, délutánonként pedig egyelőre könnyedebb labdás edzést tartanak.

Hirdetés

Kiemelte, hogy kiváló fizikai állapotban vannak a kézilabdázók, mert a három hónap során otthon készültek. „Polarórát kaptak, amellyel mindenkit ellenőrizni tudtunk, de a munkamorál és a hozzáállás ebben az időszakban is fantasztikus volt”- mondta. Danyi elárulta, hogy játékosai mostanság „minden idők legjobb eredményeit produkálják”, ezért bizakodó.

A cél a 2020/21-es szezonban sem kisebb, minthogy „mindig és mindenhol nyerjen a csapat”, vagyis őrizze meg elsőségét a hazai bajnokságban és a Magyar Kupában, valamint jusson be a Bajnokok Ligája négyes döntőjébe, ahol a lehető legjobban kell szerepelnie – mondta Danyi Gábor.

Hozzáfűzte, az eredmények eléréséhez minden feltétel adott, és “mindenkinek tudomásul kell vennie, hogy Győr egy olyan hely, ahol minden nap minden órájában produkálni kell és bírni a nyomást”.

Fotó: MTI/Krizsán Csaba

Az edzőmérkőzések július 30-án kezdődnek, először a Debrecen ellen lépnek pályára, majd az MTK, a Ferencváros és a Siófok következik. Ezek a csapatok “olyan ellenfelek, amelyek kellenek a felkészülésünkhöz, hogy elérjük azt a szintet, amit szeretnénk” – mondta. A magyar bajnokság szeptember első, a Bajnokok Ligája-csoportkör pedig a második hétvégén indul.

Danyi Gábor “óriási csalódásnak” nevezte, hogy a BL négyes döntő idén elmarad, mert “az opciók között ez nem szerepelt”.

“Sajnáltuk, de átbeszéltük a lányokkal és lezártuk” – mondta.

Ugyanezt erősítette meg az MTI-nek Görbicz Anita is, aki az idei szezontól nemcsak játékosként, hanem másodedzőként is segíti a csapatot.

Elmondta, hogy a Balatonbogláron tartott egyhetes edzőtábor jól sikerült, az edzések napról napra lettek keményebbek, amely három hónap kihagyás után jó volt. “Mindenki nagyon lelkes, és várta, hogy visszajöhessünk edzeni” – mondta.

Meglátása szerint a csapat “meglepően jó állapotban van”, a tesztfutásokon is jó eredményeket értek el.

 Másodedzői pozíciójára kitérve úgy fogalmazott, csapattársai eddig is hallgattak rá, ezért ezzel szerinte nem lesz gond. Hozzátette ugyanakkor, hogy egyelőre ő is a régi formáját szeretné visszanyerni.

TV-s szerkesztő: Nagy Roland

MTI

Kapcsolódó témák: #Győr+ TV | #Győri Audi ETO KC | #kézilabda |
likeold
a fb oldalunkat