Cziczással nagy dobásra készülnek a győri kosarasok

Fotó: gyorikosar.hu
Pécskai István
2022.08.21. 11:51

Gőzerővel, extra motiváltan készül a 2022–23-as kosárlabdaidényre az UNI Győr női együttese. Az élvonalban és a nemzetközi porondon is szeretne maradandót alkotni a csapat, amelyet Cziczás László személyében új vezetőedző irányít. Ez elmúlt időszakban a felnőtt női válogatott szakmai stábjának tagjaként, valamint a korosztályos válogatott szövetségi edzőjeként tevékenykedő tréner nagyon várta már, hogy elkezdhesse a munkát új állomáshelyén.

Nemrég érkeztem csak Győrbe, de mondhatom, remekül érzem itt magam. Azzal a céllal jöttem, hogy szépen és eredményesen kosarazó együttest építsünk. Minden korábbi csapatomnál, említhetem példaként a Diósgyőrt vagy a Ceglédet, sikerült elérni, hogy a szurkolók a klub mellé álljanak. Bízom benne, hogy rászolgálunk a győri közönség bizalmára, s a drukkerek szép számban biztatják majd a csapatot– nyilatkozta Cziczás László a Győr+ Médiának.

A szakember elmondta, az Euroliga-győztes Sopron egyértelműen kiemelkedik a hazai mezőnyből, mögötte azonban hatalmas csata lesz a dobogós helyezésekért a bajnokságban.

„A soproniak más minőséget képviselnek a többi csapatnál. Mögöttük azonban ott van négy-öt együttes, amely nagyjából azonos erősségű kerettel rendelkezik. Magunkat is ide sorolom. Apróságok dönthetnek arról, hogy melyik gárda végez a legelőrébb ebből a négy-öt klubból. Természetesen azért dolgozunk, hogy mi nyerjünk” – jelentette ki a tréner.

Cziczás László az új igazolásokról is szót ejtett.

„A keretünk kilencven százalékban megegyezik az elmúlt szezonban szerepelt együttesével. Tisztában vagyunk a játékosok képességeivel, mindenkiből igyekszünk a maximumot kihozni. Ez igaz az újonnan érkezőkre is. Aaryn Ellenberg az irányító posztján lesz bevethető, igazi virtuóz, sokat várunk tőle. Peyton Williamsről pedig elsősorban azt lehet elmondani, hogy elképesztően harcos játékos, aki centerként a palánk alatt lehet nagy segítségünkre. A fiatal Bach Boglárka a Vasasból érkezett, jó mentalitása van, bízunk benne, hogy meghatározó játékossá tud válni Győrben is – magyarázta a szakember.

Hozzátette, a felkészülési időszak során az egyik legfontosabb feladat, hogy a szeptemberi bajnoki rajtra erőnlétileg a lehető legjobb formába kerüljenek a kosarasok.

Emellett persze a cél, hogy sikerüljön kidolgozni a győztes taktikát – mondta Cziczás László, aki a nemzetközi porondon ugyancsak szeretne maradandót alkotni a gárdával. – A keretünk alkalmas rá, hogy az Európa-kupában is versenyképesek legyünk. Természetesen óriási eredmény lenne a továbbjutás a csoportból. Hogy ez végül sikerül-e, sok tényezőn múlik, az biztos, hogy szerencsés sorsolás is kell hozzá. Mindent megteszünk, hogy a tavasszal is versenyben legyünk a sorozatban.”

Kapcsolódó témák: #Győr | #női kosárlabda | #UNI-Győr MÉLY-ÚT |