Kajak-kenu maraton

Czéllai-Vörös, Csay Renáta, Erdélyi és Boros: újabb győri érmek az OB-ről

Fotó: Graboplast Győri VSE
MTI/Győr+
2020.09.10. 14:05

Czéllai-Vörös Zsófia az egyesben aratott szerdai siker után csütörtökön Csay Renátával párosban is a legjobbnak bizonyult a Tokajban rendezett maratoni kajak-kenu országos bajnokságon.

A győriek világbajnok, egyben ob-címvédő duója magabiztos előnnyel ért a célba, másodikként a Kiszli Vanda, Mihalik Sára kettős végzett.

Jókedvűen, bajnokként: a Csay – Czéllai-Vörös duó (Fotó: kajakkenusport.hu)

 A férfiaknál ugyancsak folytatódtak a győri sikerek! Tegnapi egyes győzelme után a győri Boros Adrián ma párosban egy ezüstöt gyűjtött be (a Dunferres Máthé Krisztiánnal az oldalán), és ugyanebben a versenyszámban Erdélyi Tamásnak köszönhetően az arany is Győrbe került! Erdélyi Tamás a Lágymányosi VSE kajakosával, Őry Zsomborral nyerte meg a bajnokságot éppen Boros Adriánék előtt.

Az ob krónikájához tartozik, hogy szerdán este a három évvel ezelőtt elhunyt Simon Lászlóról, a tokaji kajak-kenu klub alapítójáról, elnökéről és egyben edzőjéről nevezték el a 2018-ban átadott Tokaji Vízitúra Központot.

A névadó emléktáblájának avatóünnepségén beszédet mondott Posta György, a város polgármestere, valamint Schmidt Gábor, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség elnöke, és az eseményen részt vett Simon László özvegye is. Az emléktáblát Csay Renáta és Kövér Márton örökös bajnokok, valamint a világbajnok Kiszli Vanda, Czéllai-Vörös Zsófia és Boros Adrián leplezte le.

Korábbi cikkünk az OB-ről:

Kapcsolódó témák: #Graboplast Győri VSE | #kajak-kenu | #sport |